Umeå kommun, Stöd och omsorg, Individ- och familjeomsorg

Utredningsenheten inom barn och unga består av tre arbetsgrupper som arbetar med att utreda samt ge stöd och insatser till barn, ungdomar och deras föräldrar. Vi arbetar enligt Barns Behov I Centrum (BBIC) som är ett enhetligt system för den sociala barnavården. Målet är att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, tillgänglighet, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn.

Utredningsenheten har en komptenstrappa med tre nivåer. Dessa nivåer 1- 3 är knutna till ett lönetillägg som är beroende på vilken nivå man är på. Som nyanställd placeras man alltid in i nivå 1 oberoende av erfarenhet och kompetens för att få en bra introduktion.

Vi söker nu ett antal socialsekreterare som vill arbeta med barns och ungdomars behov i fokus. Vill du vara en del av vår enhet?

Arbetsuppgifter
Uppdraget är att utreda barns behov samt besluta om och följa upp insatser. I utredningsarbetet använder vi oss av BBIC, Barns Behov I Centrum. Signs of Safety är en metod som kommer att implementeras i verksamheten.

Om dig
Vi söker dig som har socionomexamen samt har erfarenhet av arbete inom socialtjänst eller liknande verksamhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst och/eller arbete med fokus på barn och ungas behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom området barn och unga i socialtjänst, samt utbildning i BBIC och Signs of Safety.

Vi söker dig som har god förmåga att agera och hantera situationer i komplexa miljöer. Du vill aktivt vara med och utveckla verksamheten samt bidra till en god arbetsmiljö. Du är engagerad i dina arbetsuppgifter och kan se utredningsarbetet som en del i ett förändringsarbete med fokus på barns behov och rätt till trygga uppväxtvillkor. Du har god samarbetsförmåga med såväl de familjer du möter som med arbetskollegor och samverkanspartners. Du kan se individers behov och sätta in dem i ett helhetsperspektiv.

Arbetsuppgifterna kräver också att du har god initiativförmåga och att du kan arbeta självständigt, förankrat i aktuell lagstiftning och rutiner.

Tjänsten kräver B-körkort.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt

Vi har nu behov av ett antal tillsvidareanställningar heltid, med tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsterna tillsätts löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Socialtjänstens hus
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/545
Kontakt
  • Maria Lagervall, enhetschef, 090-165899
  • Jeanette Norlund, enhetschef, 090-164813
  • Karin Österberg, enhestchef, 090-166540
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-09-07
Sista ansökningsdag 2022-09-21

Tillbaka till lediga jobb