Umeå kommun, Teknik och fastighet, Fastighet

Just nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Umeå och bli vår nya kollega inom Fastighetsdrift!

Umeå kommun växer och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Umeå. Fastighet är en del av Teknik och fastighetsförvaltningen, vi tillhandahålla lokaler och boenden som skapar goda förutsättningar för kommunens verksamheter att bedriva sin verksamhet. Fastighet är en av Umeås större byggherrar och förvaltare av lokaler. Fastighet är uppdelad i fyra avdelningar; Bygg och fastighetsteknik, Fastighetsförvaltning, Fastighetsdrift samt Administration och strategiskt stöd.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald eftersom vi vet att olikheter berikar.

Läs gärna mer om oss här.

Vill du bli en av oss?

Vi söker nu två nya medarbetare till vårt östra och södra driftområde.

Inom fastighet arbetar ca 130 medarbetare. Avdelningen för fastighetsdrift består av drygt 70 personer och vi arbetar inom ett brett och spännande ansvarsområde.  Du kommer att ingå i en grupp bestående av driftområdeschef, driftsamordnare, drifttekniker, elektriker och fastighetsskötare. Totalt är vi cirka 20 personer som arbetar inom respektive distrikt och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för driftområdets dagliga drift och skötsel.

Vi erbjuder dig

Vi kan erbjuda dig ett varierat och viktigt arbete med bra samarbete och goda möjligheter till utveckling! På vår arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö samt professionellt bemötande och god service till våra medborgare. Tycker du att det är viktigt att skapa mervärde och vill du vara en del i ett arbete som ger goda resultat kan det här vara ett jobb för dig!

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här.

Dina arbetsuppgifter
Som fastighetsskötare kommer du att ha fastighetsansvar för ett antal fastigheter. Du kommer att utföra tillsyn och skötsel av fastigheter och tekniska installationer, felavhjälpande och förebyggande underhållsarbete. Arbetsuppgifterna innebär även felsökning, reparationer och systematiskt brandskyddsarbete och ansvar för löpande hyresgästkontakter.  Du kommer även att hantera våra verksamheters felanmälningar i vårt ärendehanteringssystem. Vi på Fastighet har stort fokus gällande hållbarhetsfrågor, miljö och energi, du kommer att bidra i det lagarbetet genom att följa upp vår energianvändning.

Detta är ett jobb för dig som vill ha hyresgästkontakter, fastighetsansvar och vara den som företräder Fastighet i kontakten med våra entreprenörer, exempelvis de entreprenörer som sköter all mark och grönyteskötsel samt snöskottning.

I arbetet ingår även administrativa arbeten samt att delta i projekt vid ny- och ombyggnationer.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet och ett intresse för fastighetsskötsel.

Du är/har:

  • Fastighetsskötarutbildning eller likvärdig utbildning/ erfarenhet.
  • Erfarenhet av fastighetsskötsel och reparationer.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom vvs, el, lås & passagesystem, service & reparation av vitvaror, tvättutrustning samt storköksmaskiner. Då uppdraget innefattar mycket kontakter med kunder och entreprenörer, ser vi gärna att du som söker är serviceinriktad, lyhörd och har god kommunikationsförmåga.

Som person är du förtroendegivande, social och prestigelös samt trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har ett professionellt bemötande och är serviceinriktad och positiv. Då du med stor frihet får lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete söker vi dig som är lösningsorienterad och ansvarstagande.

Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Vill du ha ett självständigt och utmanande jobb där du använder dina teknikkunskaper för att bidra till långsiktig hållbar utveckling? Då ska du söka tjänsten!

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/553
Kontakt
  • Veronica Eklund, driftområdeschef, 070-2044254
  • Leif Lundström, driftområdeschef, 070-2346771
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-07-11
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Return to job vacancies