Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu två assistenter!

Dina arbetsuppgifter

Barnet bor tillsammans med sin familj i centrala stan. Du kommer främst jobba i hennes hemmamiljö men också assistera henne på förskolan. Vid dagtid kommer flickan vara i behov av nära tillsyn och stöd med anledning av sin funktionsnedsättning. Dina arbetsuppgifter är bland annat att sköta sond, hantera slemsug, säkerställa god hygien och hjälpa till med förflyttningar. 

Som personlig assistent hjälper du till att skapa ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner.

Om dig
Vi ser gärna att du har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet. För arbetet krävs att du pratar swahili. Önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta med yngre barn samt språkkunskaper i swahili (congoleisk dialekt).

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ.  

Arbetstiden är förlagd dag, kväll och helg.

Övrigt
2 platser tillsvidareanställning, deltid 60-80%, med start snarast.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 60-80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/592
Kontakt
  • Mattias Lidberg, enhetschef, 070-6112069
  • Sanna Ahlfeldt, enhetschef, 090-162144
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2022-07-06
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Tillbaka till lediga jobb