Utbildning, Grundskola, Område Väst, Brännlands skola

Vill du vara med och skapa bästa möjliga start för barn- och ungdomars lärande tillsammans med oss? Vi söker nu två speciallärare/specialpedagoger till vår skolenhet som består av Brännland, Sörfors och Överboda skola. Välkommen med din ansökan!

Brännlands skola är en liten, familjär F-3 skola. Sörfors skola är en nyrenoverad F–6 skola, 1,5 mil väster om Umeå. Överboda skola är en liten F-2 skola som ligger cirka två mil från Umeå.

Läs gärna mer om våra skolor här!

Dina arbetsuppgifter
Som speciallärare/specialpedagog hos oss ingår du i skolornas gemensamma elevhälsoteam där ni tillsammans kommer att planera, samverka och fördela arbetsuppgifter på våra skolor.  Du stöttar pedagoger i att identifiera behov, dokumentera och är drivande i arbetet med genomförande och analys av kartläggningar. I arbetet handleder du pedagogerna för att utveckla en god lärmiljö för våra elever. En del av ditt arbete är även att i undervisning stötta grupper och individer i behov av stöd.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare samt i första hand har vidareutbildning som specialpedagog eller speciallärare med inriktning svenska och/eller matematik. Du har erfarenhet av arbete i åk F-6 som speciallärare/specialpedagog. Vi ser det som positivt om du även har behörighet i andra ämnen som t.ex. engelska samt erfarenhet av arbete med elever med olika behov och diagnoser.

För att lyckas i den här rollen har du förmåga att utgå från varje elevs behov och förutsättningar. Du är en tydlig pedagogisk ledare och du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Du är flexibel, strukturerad och trivs med att arbeta med elever i behov av stöd. 

Övrigt
2 platser, tillsvidareanställning 100%. En tjänst med placering på Sörfors och Överboda skola med nära samarbete med specialläraren/specialpedagogen på Brännlands skola. En tjänst med huvudsaklig placering på Brännlands skola, ca 50%. Övrig tid övergripande arbete på alla skolor.  

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil då bussförbindelsen inte alltid stämmer överens med arbetstiderna.

Välkommen med din ansökan! 

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Brännlands skola, Sörfors skola, Överboda skola
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1082
Kontakt
  • Åsa Grundström, rektor, 070-6112747
Facklig företrädare
  • Birgitta Larsson, Sveriges Lärare, 090-161894
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Tillbaka till lediga jobb