Stöd och omsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av att bli uppdragstagare inom Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. Oavsett om du är avlösare eller ledsagare kommer du finna att detta är ett stimulerande och givande uppdrag, där dina insatser är värdefulla

Ledsagarservice vad är det ?
Som ledsagare är du uppdragstagare till vuxna eller ungdom med funktionsnedsättning.
Syftet med ledsagning är att möjliggöra en meningsfull fritid för brukaren.
Ledsagning är beviljad utifrån beslut av timmar som skall utföras utanför hemmet, genom att ge stöd till den enskilde i olika sociala sammanhang, till exempel idrottsaktiviteter, kulturarrangemang, promenader med mera.

Avlösarservice vad är det ?
Som avlösare är du uppdragstagare hos en familj med ett barn/ungdom med någon form av funktionsnedsättning i deras hem. Som avlösare avlastar du föräldrarna i omvårdnadsarbetet så de kan få möjlighet att lämna hemmet.
Föräldrarna väljer själva vad de vill göra med den tid de har blivit beviljade.

Om dig
Vi söker dig som är lyhörd och öppen för den enskildes önskemål om fritidsaktiviteter. Erfarenhet av vårdarbete är meriterande, men vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser helst att du kan vara tillgänglig en längre period för att främja en bättre kontinuitet för brukaren.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Enligt lag så måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från polisen via denna blankett: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/
 
Övrigt
Anställningsform:
Som uppdragstagare arbetar du ca 10 - 30 timmar per månad utifrån beslut. Behovet kan vara dag, kväll eller helg utifrån överenskommelse med brukaren/familjen.

Din ansökan kommer att handläggas löpande. Om dina kvalifikationer överensstämmer med brukarens behov kommer du bli kontaktad. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Löpande tillsättning
Löneform Arvode
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad ca 6 tim/vecka
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1167
Kontakt
  • Jörgen Andersson, rekryteringssamordnare, 090-163797
  • Olivia Unander, rekryteringssamordnare, 090-161812
Publicerat 2023-01-01
Sista ansökningsdag 2023-12-31

Tillbaka till lediga jobb