Sommarjobb och extrajobb inom Individ- och familjeomsorg, IFO (ensamkommande barn, ungdomsboende och stödboende för vuxna)

Vill du ha ett intressant och lärorikt jobb och finnas till för individer som behöver stöd för att klara sin vardag? Ditt jobb kommer innebära att skapa välbefinnande och trygghet hos personer som behöver det som mest. Är du en person som har tålamod, uppskattar variation och värdesätter ett meningsfullt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!

Vi söker dig som vill ha ett sommarjobb eller jobba extra under våren - eller varför inte både och? Du kan söka en eller flera tjänster samtidigt.

Integrationsassistent Ensamkommande barn, EKB
Varje år kommer ensamma barn under 18 år till Sverige för att söka asyl. De har lämnat allt - familj, vänner, hemort och land. De är långt hemifrån och behöver stöd och hjälp i en mycket utsatt situation. Tillsammans skapar vi en trygg miljö för ungdomarna. Du medverkar i planering och praktiska vardagssysslor så att vardagen blir strukturerad och meningsfull. Som ungdomens kontaktperson blir du den som samverkar med god man, socialsekreterare, skola, föreningar och landsting.

Behandlingsassistent till Ungdomsboendet
Ungdomsboendet i Umeå tar emot ungdomar i åldern 16–20. På boendet ska ungdomarna tränas och förberedas för ett självständigt boende och vuxenliv.

Tillsammans med socialsekreterare, ungdomen och eventuellt vårdnadshavare identifierar du ungdomens behov av stöd och planerar för hur stödet ska genomföras.

Stödet består av:
• motiverande samtal
• pedagogiskt stöd i den dagliga livsföringen utifrån ungdomens problematik
• medverkan i kontakter med myndigheter och andra samhällsorgan
• hjälp att bibehålla och vid behov etablera sociala relationer
• aktiviteter som kan bidra till en meningsfull fritid
• regelbunden tillsyn i det egna boendet
• vara behjälplig i vardagliga sysslor tillsammans med ungdomen, exempelvis städ och matlagning.

Vi arbetar efter en strukturerad modell med regelbundna uppföljningar och samtalsstöd för att se att ungdomen närmar sig målen.

Behandlingsassistent till stödboendet Bryggan
Bryggan är ett stödboende för män över 20 år med alkohol- och/eller drogproblematik. Bryggan är en dygnet runt verksamhet som kombineras med öppenvård alternativt sysselsättning. Ambitionen är att de boende antingen lär sig eller återerövrar sociala och praktiska färdigheter genom dagliga aktiviteter och vardagssysslor tillsammans med personal och andra boende.

Behandlingsassistent till stödboendet Hera
Hera är ett stödboende för kvinnor över 20 år med missbruk och beroendeproblematik. Psykisk ohälsa förekommer och flera av deltagarna är bostadslösa och saknar sysselsättning. Verksamheten drivs dygnet runt. Boendetiden kombineras med öppenvård och/eller sysselsättning.

Som behandlingsassistent hjälper du den enskilde att skapa den struktur som krävs för att leva ett självständigt liv efter tiden på Hera. Planering görs tillsammans med den enskilde och andra som arbetar runt hen. Samarbete med andra verksamheter är en central del i arbetet. Arbetet består dessutom av dokumentation och motivationsarbete genom till exempel individuella samtal med MI som bas. Verksamheten präglas av flexibla lösningar där den enskildes behov och förmågor är utgångspunkten.

Du som söker
Du som söker behöver vara 18 år. Vi ser gärna att du har Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning, arbetserfarenhet och/eller relevant utbildning. Det är viktigt att du är positiv, lyhörd och respekterar brukare och kollegor. Du har hög arbetsmoral och integritet och kan arbeta både självständigt och i grupp. B-körkort är ett plus.

Övrigt
Arbetstiderna varierar och är förlagda dag, kväll och helg alternativt natt och helg. Du kan bli timanställd eller anställas på vikariat. Umeå är placeringsort för samtliga tjänster.

För frågor om arbetet:
- EKB, Ungdomsboendet: enhetschef Eleonor Färnerud: 090 - 16 43 43
- Bryggan, Hera: enhetschef Simon Almroth: 090 - 16 19 07

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/65
Kontakt
  • Stina Nyberg, 090-161823
  • Halima Olsson, 090-163798
  • Karin Nyström, 090-161822
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb