Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Dragonskolan

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

I oktober 2012 invigdes Dragonskolans Teknikcenter som satsar på att skapa Sveriges bästa arena för teknikutbildning. Här tar du del av den senaste och mest verksamhetsnära tekniken och miljön. Allt i ett nära samarbete med näringslivet och industrin.

Att bli en del av Dragonskolans Teknikcenter erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter och aktiv samverkan med arbetslivet. Tillsammans med framstående teknikföretag i stora delar av norra Sverige bedriver vi Teknik- och Industriteknisk gymnasieutbildning, men även teknikutbildning på eftergymnasial nivå inom Yrkeshögskolan Umeå Kommun.

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du 2 000 elever i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att eleverna får möjlighet att forma sin egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och trivsam miljö i moderna lokaler. 

Vi söker nu en medarbetare för utbildning inom industritekniska programmet på Dragonskolan.

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag blir att utbilda på gymnasie- och eftergymnasial nivå, för arbete inom industri och teknikområdet. Du har därmed en unik chans att få forma och påverka kommande medarbetare inom svensk industri för en utvecklande och hållbar framtid. I uppdraget ingår:

 • Att vara delaktig i arbetet med vår utbildning på såväl gymnasial som eftergymnasial nivå samt våra uppdragsutbildningar 

 • Planering, genomförande och uppföljning av undervisning utifrån läroplan, aktuella kursplaner och i nära samarbete med dina kollegor på utbildningen och företag på APL

 • Mentorskap och föräldrakontakter.

Om dig
Vi söker dig som gillar att jobba med undervisning, främst inom maskin- och produktionsteknik och CNC. Svetsteknik är ett plus. Vi ser gärna att du har yrkeslärarexamen med behörighet inom de Industritekniska ämnena på gymnasienivå eller så har du motsvarande kompetens från industrin.

Vi tror också att du har: 

 • Lärarlegitimation är meriterande. 
 • Gröna kortet inom CNC teknik, gärna blått kort 
 • Goda kunskaper och kan undervisa inom CAD/CAM 
 • Erfarenhet från industrin är ett krav
 • Erfarenhet av undervisning på industriprogrammet 
 • Goda IT-kunskaper 
 • Du har kunskap och kan hantera manuella och styrda maskiner 
 • Kunskap inom APL anskaffning, samordning och planering. 

Du ingår i ett arbetslag där man delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande. Du ser det som en självklarhet att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera ungdomarna och eventuella vuxna studerande i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Vi vill att du har god kännedom om branschen samt god förmåga att samarbeta och planera din verksamhet.

Tjänsten kräver B-körkort

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifoga denna. 

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, heltid, från och med 2023-08-14 till och med 2024-06-21 med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/271
Kontakt
 • Ibrahim Alhakim, Bitr rektor , 070–6452345
Facklig företrädare
 • Anna Olskog, Sveriges lärare, 090164932
 • Birgitta Larsson, Sveriges lärare, 090-161894
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb