Umeå är en växande kommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du med och skapar nutid och framtid för våra barn och elever. Vi bidrar till att skapa en hållbar kommun där det finns utrymme att utvecklas tillsammans med andra. 

I Umeå kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa de bästa förutsättningar för lärande. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att vara en del av ett sammanhang där du får ta del ta del av andras erfarenheter och kunskaper, och dela med dig av dina egna. Tillsammans ger vi våra barn och ungdomar värdefulla kunskaper i en stimulerande lärmiljö.

Vi kommer till hösten behöva ett antal grundskollärare till våra skolområden.

Här kan du läsa mer om våra skolor. 


Dina arbetsuppgifter

Att vara lärare och professionell pedagog i Umeå kommun innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Genom att se, tänka om, prata med och lyssna på alla elever bygger du goda relationer som gynnar elevernas kunskapsutveckling. Du differentierar en gemensam undervisning där fokus ligger på vad eleverna behöver göra för att lyckas lära. Du använder teknik som accelerator inom ramen för en genomtänkt pedagogik och skapar möjligheter för elever att möta en varierad, utmanande undervisning som innehåller framåtsyftande feedback.  Din professionsutveckling ta avstamp i aktuell forskning och bygger på kollegialt lärande där du tillsammans med andra reflekterar kring sambandet mellan elevernas måluppfyllelse och undervisningen kvalitet. I samarbete inom och mellan professioner utvecklar du dig själv, din undervisning samt skolans kvalitet.


Om dig

Vi söker dig som har behörighet att undervisa i åk 7-9. Du har lärarlegitimation/har ansökt om legitimation. Vi tror att du har erfarenhet av undervisning i åk 7-9. Har du dessutom erfarenhet av och kan använda smartboard/IT i undervisningen är det positivt.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer.

Du har kunskap kring bedömning och betygsättning. Vi tror också att du har erfarenhet att undervisa elever med behov av särskilt stöd.


Till vilka skolor söker vi lärare?
Nedan kan du läsa mer om vilka skolor som har rekryteringsbehov just nu. Klicka på länken för respektive skola nedan för att få mer info. Sidan uppdateras kontinuerligt allt eftersom rekryteringsbehovet förändras. Det innebär att tjänster både kan tillsättas och tillkomma under ansökningstiden. 

Flurkmarks skola/Haga skolan

Ålidhemsskolan

Västangårds skola

Linneaskolan

Maja Beskowskolan

Sjöfruskolan

Välkommen med din ansökan!
Din ansökan hanteras i respektive skolas rekryteringsprocess utifrån dina önskemål i ansökan. Din ansökan kan bli aktuell för andra skolor än de du själv valt som prioriterade. Du kommer i så fall att få information om detta. Vi tillsätter tjänsterna löpande så vänta inte med din ansökan.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i
ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vidanställning.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/358
Kontakt
  • Andrea Ask, +4690161833
  • Ulrika Nilsson, +4690165236
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb