Umeå kommun, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Forslundagymnasiet

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Forslundagymnasiet ligger i en lantlig miljö endast fem kilometer från Umeå centrum. Gymnasieskolan har cirka 130 elever, gymnasie-särskolan 20 elever samt vuxenutbildningar inom trädgård, mark och anläggning med ca 200 elever. Skolan bedriver ett eget modernt jordbruk, här finns ett 60-tal mjölkkor, kalvar, samt en fårbesättning. För växtodling finns 190 ha åkermark där allt idag produceras ekologiskt. Mjölken som Forslunda levererar till Norrmejerier är ekologisk. På skolan finns ett elevhem. Skolan har också ett häststall, hundträningshall samt ett djurhus med cirka 100 olika arter av smådjur. På skolan jobbar cirka 70 personal, varav cirka 30 pedagoger och ett elevhälsoteam med syv, elevkonsulent, specialpedagog, kurator, skolsköterska och skolpsykolog.

Dina arbetsuppgifter
Som djurlärare arbetar du med att utbilda elever i kurser som Hundkunskap, Träning av hund, Djurspecialisering hund/katt, klippning/trimning med flera. Du kommer att ingå i ett lärarlag med djurlärare och lärare inom gymnasiegemensamma kurser.

Om dig
Vi söker dig som har utbildningar kopplat till att undervisa i ämnena som rör  hund på gymnasiet. Vi vill också att du har erfarenhet av att undervisa i hundutbildning.

Vi ser gärna att du har lärarutbildning som kan kopplas till hund samt kanske någon ledarskapsutbildning. Kanske har du också erfarenhet av att undervisa på gymnasiet. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av att arbeta med sällskapsdjur. Du bör vara självständig, ha god planerings- och samarbetsförmåga. 

Du har goda kunskaper om djur och de bestämmelser och föreskrifter som rör djurhållning. Du har en värdegrund som stämmer överens med skolans krav och önskemål. Du bör ha ett genuint intresse att vilja arbeta med ungdomar. Du tar ansvar, har god samarbetsförmåga, planeringsförmåga och kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/426
Kontakt
  • Jonas Stenlund, rektor, 070-6162417
  • Elin Fagernäs, biträdande rektor, 070-6501451
Facklig företrädare
  • Linda Svahn, Sveriges lärare, 0706501679
  • Anna Olskog, Sveriges lärare, 090-164932
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4427000
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb