Samhällsbyggnad, Miljö- och hälsoskydd

Miljö- och hälsoskydd är en del av Umeå kommun som bland annat arbetar med tillsyn enligt miljöbalken och kontroll enligt livsmedelslagen. Vi arbetar också aktivt med natur- och miljöfrågor i den kommunala planeringen. Miljö- och hälsoskydd arbetar även med budget- och konsumentrådgivning, energi och klimatrådgivning. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer.

Inom miljö- och hälsoskydd ingår enheten miljöskydd, där arbetar cirka 20 miljöinspektörer med tillsyn enligt miljöbalken. Besök gärna https://umea.se/ för mer information. 

Nu söker vi två engagerade miljöinspektörer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du arbeta med handläggning och tillsyn enligt miljöbalken med inriktning mot förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och avfallsfrågor. Arbetet innebär såväl handläggning av inkommande ärenden som initiering av egna ärenden för prioriterade objekt. Även andra tillsynsuppgifter inom miljöbalksområdet kan bli aktuella utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad miljöinspektör eller har en annan högskoleutbildning som kan anses likvärdig inom miljöområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och kan bedöma risker för människors hälsa och miljön.

Då tjänsten innebär många kontakter och samverkan med olika aktörer kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg i myndighetsrollen och har förmåga att tänka strategiskt i syfte att se sammanhang, miljönytta och helhet. Som person är du strukturerad, initiativrik och har en god förmåga att utföra dina arbetsuppgifter noggrant, rättssäkert och på ett effektivt sätt. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och ha förmåga att skapa goda relationer. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du behöver ha god förmåga att samarbeta.

Tjänsten kräver B-körkort.

Vi erbjuder dig

  • Ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår organisation.
  • Ett engagerat team av kollegor där det finns målfokus, stort engagemang och omtanke.
  • En flexibilitet att förena arbetet med föräldraskap och fritid.
  • Ett fantastiskt roligt jobb, där du gör skillnad varje dag! 

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-22 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/100
Kontakt
  • Nils Gilenstam, enhetschef, 090-161668
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb