Utbildning, För- och grundskolenämnden, Elevhälsan

Elevhälsan söker nu en lärare till särskild undervisning på sjukhus, somatisk avdelning. Är du en erfaren legitimerad lärare som vill bidra till att elever som vårdas på Norrlands universitetssjukhus får den undervisning de har rätt till? Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Inom Elevhälsan finns fyra sjukhuslärare. Deras uppdrag är att bedriva särskild undervisning på sjukhus för elever som på grund av sjukdom eller liknande under en längre tid vårdas på sjukhus och därmed inte kan delta i ordinarie skolarbete. Sjukhusskolan arbetar på uppdrag av elevens ordinarie skola men på den plats där eleven befinner sig. Undervisningen sker på NUS, i anslutning till barnavdelningar och lekterapi. Genom individanpassad undervisning ska eleverna få goda färdigheter och kunskaper i enlighet med skolans kursplaner. Målet med sjukhusundervisningen är att eleven efter sjukdomstiden ska kunna återgå till att få undervisning vid sin ordinarie skola utan betydande kunskapsluckor.

Förutom enheten som arbetar med undervisning för somatiskt sjuka barn finns även en enhet som arbetar med undervisning på BUP (barnpsykiatrisk slutenvård), belägen i BUP:s lokaler på Norrlands universitetssjukhus. Upptagningsområde är norra sjukvårdsregionen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med barn och ungdomar som är inskrivna på somatisk avdelning. All undervisning sker utifrån elevens behov och förutsättningar och du bör därför vara beredd att möta eleverna utifrån deras behov i stunden, något som kan variera under vårdtiden. I ditt uppdrag ligger att erbjuda undervisning i flertalet ämnen för elever i åldrarna 7-19 år. I mötet med eleven handleder och stödjer du eleven med dess skoluppgifter. Om förutsättningar finns, följer eleverna sin ordinaries skolas planering. Planering och prioritering av skolarbetet görs tillsammans med eleven.

Mycket fokus i ditt uppdrag handlar om samverkan med andra professioner inom den ordinarie skolan och sjukvården för att eleven ska nå utbildningens mål. Du deltar i möten med den ordinarie skolan, ger handledning och stöd kring bemötande och lämpliga studieanpassningar för eleven. Du samverkar givetvis också med vårdnadshavare, samt andra för sjukhusskolan viktiga samarbetspartners. I uppdraget ingår att göra pedagogiska bedömningar kopplat till elevens situation.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad lärare med bred ämneskompetens. Du måste ha erfarenhet av att ha mött och undervisat barn och ungdomar i svåra situationer. Vi ser gärna att du har behörighet i matematik på högstadie-/gymnasienivå. Om du utöver din lärarutbildning även är utbildad speciallärare eller specialpedagog är det meriterande. Kanske har du också erfarenhet av undervisning i andra ämnen utöver din behörighet. Kunskap inom moderna språk ser vi som en tillgång.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för elever i behov av särskilt stöd och en hög förmåga att anpassa din undervisning utifrån elevens behov. Eftersom arbetet innebär mycket teamarbete och samverkan behöver du också en hög förmåga och vilja att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Jobbet passar dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/341
Kontakt
  • Erika Holmberg, elevhälsochef, 070-6998513
Facklig företrädare
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb