Utbildning, För- och grundskolenämnden

Pedagogiskt stödcentrum arbetar med pedagogiskt stöd till elever, personal och rektorer inom Umeås kommunala för- och grundskolor. Pedagogiskt stödcentrum består av Björken och några pedagogiska stödteam.

Björkenskolan är en resursskola och särskild undervisningsgrupp som riktar sig till elever i årskurs 6 - 9 som är i behov av omfattande särskilt stöd. Björkenskolan förstärker hemskolans insatser och ger varje elev goda förutsättningar att klara skolsituationen genom att bidra till elevens personliga, sociala och emotionella utveckling. På Björken går 20-22 elever i årskurserna 6-9 och vi har ett nära samarbete med föräldrar, hemskola och andra myndigheter.

Björkenskolan växer och ska utvecklas till en egen skolenhet och bli resursskola till höstterminen 2024, därför söker vi nu en pedagog!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med elever i årskurserna 6-9 som har särskilt svåra utmaningar i skolmiljön. Ditt arbete syftar till att hjälpa eleven få tillbaka sin lust att lära och att fungera i skolan.

Utgångspunkten för arbetet är att alla barn/unga kan utvecklas och lära, bara rätt förutsättningar ges. Målet med ditt arbete och dina insatser är att eleven ska utvecklas både socialt och kunskapsmässigt. Mår man bra så lär man sig bättre och lär man sig mer så mår man bättre.

Du samverkar nära dina kollegor i teamet och tillsammans skapar ni de bästa förutsättningarna för eleverna.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad lärare och har/har ansökt om lärarlegitimation. Har du behörighet att undervisa i årskurserna 6-9 och/eller inom ämnena matematik och No är det meriterade. Har du dessutom speciallärarutbildning är även det meriterande.

Du måste ha erfarenhet av att undervisa barn som har behov av stöd och anpassningar för att fungera i skolmiljön. Du har goda kunskaper vad gäller anpassningar både i bemötande och undervisning.

Som person brinner du för att få våra elever att fungera och vilja lära. Du är tålmodig, orädd och hanterar de svåra situationer som kan uppstå under elevens skoldag. Du tar stort ansvar för och har god insikt i att ditt bemötande påverkar elevernas inlärning. Du är också initiativtagande och strukturerad. En viktig förutsättning är att du har ett ödmjukt förhållningssätt till barn, föräldrar, kollegor och samverkanspartners.

Personliga egenskaper väger tungt då det är viktigt att du har lätt att samarbeta i ett arbetslag.

Glöm inte bifoga personligt brev, lärarlegitimation och cv!

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/359
Kontakt
  • Erik Ådén, enhetschef, 090-165003
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-25
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb