Umeå kommun, Samhällsbyggnad, Bygglov

Stadsbyggnadsförvaltningen inom Umeå kommun består av Bygglov, Detaljplanering, Lantmäteri, Miljö- och hälsoskydd samt en stab med stödfunktioner. Förvaltningen har ca 200 anställda medarbetare. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Bygglovsavdelningen är indelad i fyra enheter (lovhandläggning, inspektion, administration och bostadsanpassning) med totalt ca 45 kunniga medarbetare som i huvudsak hanterar bygglov med tillhörande arbetsplatsbesök och tekniska samråd, samt utför tillsyn och ger råd och information till allmänheten.

Vi arbetar utifrån kundnytta och strävar alltid efter att förenkla för alla utan att göra avkall på rättssäkerheten.

Dina arbetsuppgifter
Som administratör hos oss på bygglov har du en samordnande och kvalitetssäkrande funktion för ärendeprocessen inom avdelningen. Du kommer även att sköta administrationen kring byggloven som avdelningen handlägger, tex registrering, granskning av handlingar, sakägarhöranden, expediering och kungörelser av bygglov, hantering av överklaganden mm. samt utlämning av allmänna handlingar från vårt arkiv. Du kommer också att ge anpassad service till sökande via telefon, mail och direktkontakt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lämplig utbildning på högskole/gymnasirnivå som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du bör har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, samt goda datakunskaper gärna i office 365. Meriterande är kunskaper i PBL och BBR samt erfarenhet från byggprocessen.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har focus på kvalitet och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du duktig på att strukturera ditt arbete och har lätt för att följa processer och rutiner. För att trivas i detta arbete bör du ha ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår organisation. Vi stävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar dig att söka jobb hos oss.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vikariat, heltid, med start 2024-06-03 till och med 2024-08-11.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/361
Kontakt
  • Ulrika Strömgren, enhetschef, 090-161222
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb