Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Våra verksamheter präglas av en miljö där man möts med respekt och medmänsklighet, där alla ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Vi erbjuder dig möjligheten att genomgå vår basutbildning, arbeta varierande arbetstider och påverka din arbetstid.

Vi söker nu tre sjuksköterskor till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom Hälso- och sjukvårdsenheten i Funktionshinderomsorgen för vuxna. Ni är ett team med 24 sjuksköterskor, fyra fysioterapeuter och sex arbetsterapeuter. Som sjuksköterska ansvarar du för hälso- och sjukvården inom ditt kompetensområde inom funktionshinderomsorgens bostäder där det bor personer med LSS-beslut. Målgruppen är unga vuxna.

Du ansvarar för att de medicinska insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med läkare och andra yrkesgrupper inom primärvård och Regionen. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mobilt arbete och/eller funktionshinderomsorgen. Har du vidareutbildning som distriktssköterska eller inom psykiatri ser vi det som meriterande. 

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Din förmåga att jobba självständigt är god samtidigt som du aktivt jobbar för ett fungerande teamarbete med olika yrkeskompetenser där även personen själv har en central roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl brukare som dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort.

På arbetsplatsen kan det förekomma pälsdjur samt personer som röker så du bör ej vara allergisk. I arbetet ingår tunga lyft, lyfthjälpmedel används efter delegering.

Arbetstiden är förlagd dag samt helg.

Bifoga gärna personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/362
Kontakt
  • Susanne Byström, enhetschef, 090-165538
  • Maria Lindfors, enhetschef, 070-6112579
Facklig företrädare
  • Camilla Lingbro, Vårdförbundet, 070-2637781
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb