Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionsnedsättning vuxna

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Daglig verksamhet ska bidra till personlig utveckling och främja delaktighet i samhället utifrån deltagarens behov och förutsättningar. Verksamheten ska innehålla habilitering, möjlighet till utveckling och produktionsinriktade uppgifter. Detta för att möjliggöra meningsfull sysselsättning utifrån rådande lagstiftning. Det övergripande målet med daglig verksamhet är att utveckla den enskildes självständighet, skapa en känsla av sammanhang och möjlighet till arbete.  

Miljöservice är en verksamhet som arbetar med renhållning i centrala staden och fritidsanläggningar runt om i Umeå på uppdrag av externa aktörer. 

Nu söker vi en stödassistent till daglig verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, leda, strukturera, utveckla uppdrag och arbetsuppgifter utifrån den enskildes behov av en meningsfull daglig verksamhet. Målet är att verksamheten ska skapa förutsättningar till självständighet för deltagaren.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du och din kollega tillsammans ansvarar för att planera verksamheten och säkerställa att de uppdrag verksamheten har genomförs. 

Ditt arbetssätt ska präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Arbetet består till stor del även av att leda och fördela uppdrag till deltagare. I din roll som stödassistent ska du motivera och stärka deltagarens förmåga mot ett självständigt liv. Verksamheten arbetar med metoder som Supported Training (ST) och Motiverande samtal (MI).

I rollen som stödassistent ingår det dokumentation genom journalföring samt upprättande och uppföljning av genomförandeplan. 

Arbetet förutsätter att du har B Körkort. Tunga lyft förekommer i arbetet.

Om dig
Vi söker dig som har utbildning på gymnasial nivå eller universitetsstudier. Vi ser gärna att du har utbildning som stödassistent, socialpedagog, socionom eller annan beteendeinriktad utbildning som bedöms likvärdig.

Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av att bemöta personer med intellektuell funktionsnedsättning, psykisk funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser och psykisk ohälsa. Du har förmåga att strukturera, planera, motivera och stötta individer för att nå sina mål. Daglig verksamhet samarbetar med uppdragsgivare, anhöriga och andra externa aktörer. Därför vill vi att du har god förmåga att samarbeta samt ett professionellt bemötande. Du har grundläggande datorkunskaper. 

Vi ser gärna att du har:

  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med genomförandeplaner och dokumentation
  • Kunskap inom MI
  • Kunskap och erfarenhet av Supported Training (ST)
  • Erfarenhet av daglig verksamhet

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat heltid, från och med 2023-03-01 till och med 2023-09-01. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/70
Kontakt
  • Annica Damm, Enhetschef, 090-162082
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb