Umeå kommun, Äldreomsorg, Vård- och omsorgsboende och korttidsboende

Umeå Kommun satsar på och anställer ytterligare sjuksköterskor till vår långtidspool. Våra Sjuksköterskor är viktiga. Syftet är att skapa en bättre arbetsmiljö för våra sjuksköterskor och en hög patientsäkerhet samt ge förutsättningar för att arbeta med utveckling av verksamheten.

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar. Vi söker din kompetens till vår verksamhet Vård- och Omsorgsboende.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du ska trivas med ditt arbete. Vi vill veta vad som är viktigt för dig för att trivas hos oss. Det vi kan erbjuda är bland annat:

 • Verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet
 • Ett omväxlande arbete
 • Personcentrerad vård
 • Tillsvidareanställning
 • Hos oss är heltid en rättighet och deltid en möjlighet
 • Dagtid och gles helgtjänstgöring var 6:e helg
 • Förmånliga friskvårdserbjudande
 • Förmånscykel
 • Upp till 38 dagar semester med semesterdagsväxling
 • Konkurrenskraftig individuell lönesättning och lönetillägg för arbete i långtidspool
 • Kompetensutveckling

Om jobbet
Som sjuksköterska inom Långtidspoolen arbetar du med hälso- och sjukvårdsinsatser i ett nära teamsamarbete med omvårdnadspersonal, övrig HSL personal, boendechefer och HSL chef. Du kommer ha ett flexibelt arbete som innebär att täcka långtids- och korttidsfrånvaro i våra verksamheter.  Målsättningen är att du ska ha så långa placeringar som möjligt. Under sommarsemestern kommer du att få en placering, den period som du inte själv har semester, för att ersätta en kollega.

Dina arbetsuppgifter
Inom Umeå kommun jobbar du som sjuksköterska med hälso- och sjukvårdsinsatser, du hanterar läkemedel, dokumenterar, gör individuella bedömningar, handleder annan personal i framför allt specifika HSL-uppgifter och dokumenterar. Du ansvarar för att de medicinska insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med läkare och andra yrkesgrupper inom primärvård och sjukhus.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med viss yrkeserfarenhet.

Det är meriterande om du har vidareutbildning i geriatrik, psykiatri eller distrikt och/eller utbildning/ erfarenhet av palliativ omvårdnad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har god initiativförmåga, är bra på att tänka nytt och ser lösningar. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även patienten själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott och respektfullt bemötande samt är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas som dennes närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med kollegor och andra aktörer.

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag och var 6:e helg. Enstaka kvällar kan förekomma vid placering inom Hemsjukvård

Körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Urval och intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/162
Kontakt
 • Jeanette Hedström, enhetschef , 090-166685
Facklig företrädare
 • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-05-04

Tillbaka till lediga jobb