Umeå kommun, Samhällsbyggnad, Strategiskt stöd

Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Umeå kommun består av Miljö- och hälsoskydd, Bygglov, Fysisk planering, Lantmäteri samt Strategisk utveckling. Förvaltningen har ca 220 anställda medarbetare. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Avdelningen Strategisk utveckling skapar förutsättningar för en fortsatt befolkningsutveckling och hållbar tillväxt med visionen att Umeå ska ha 200 000 invånare senast 2050. Vi initierar, leder och samordnar uppdrag av strategisk och verksamhetsövergripande karaktär inom social, ekologisk, ekonomisk och kulturell hållbarhet. Vårt uppdrag är samverka, samordna, stödja och styra inom områdena: administration, brottsförebyggande, digitalisering, ekonomi, folkhälsa, HR, innovation, juridik, jämställdhet, klimat, kommunikation, landsbygd, miljö, statistik och analys, tillgänglighet, tillväxt och verksamhetsutveckling.

Nu söker vi en jurist till vår grupp! Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Som jurist kommer du att ge juridiskt stöd och rådgivning till förvaltningens chefer, medarbetare och till de politiska nämnder som förvaltningen arbetar på uppdrag av. Du hanterar juridiska frågeställningar i de olika delarna av samhällsbyggnadsprocessen ur ett kommunövergripande perspektiv, framför allt vid översikts- och detaljplanering, bygglovshantering och tillsyn enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Du kommer även att agera ombud och föra kommunens talan inför domstol och andra myndigheter. I tjänsten ingår även interna utbildnings- och informationsinsatser för chefer, medarbetare och förtroendevalda. Du arbetar i samverkan med jurister inom andra förvaltningar samt på de kommunala bolagen. 

Om dig
Vi söker dig som har juristexamen eller annan likvärdig juridisk utbildning. Du har flera års erfarenhet av arbete med plan- och bygglagstiftning samt miljörätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsrätt, mark- och exploateringsfrågor samt kommunal- och förvaltningsrätt.

Som person är du analytisk, noggrann och strukturerad i ditt arbete och du är van att förklara och utveckla juridiska frågeställningar på ett enkelt och begripligt sätt. Du har integritet och mycket god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi tror även att du har god förmåga att bygga relationer och du trivs med många kontakter. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och är van vid och trivs med att framträda muntligt i olika sammanhang.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna. Vi välkomnar din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.


Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/505
Kontakt
  • Magnus Burvall, Utvecklingschef, 076-0551146
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb