Umeå kommun, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Gymnasieskolans elevhälsa arbetar förebyggande och hälsofrämjande. Elevhälsan ska också stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och vi har därför ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling. Alla elever ska ha tillgång till skolsköterska, skolläkare, kurator, psykolog och personal som har kompetens att hjälpa eleverna med specialpedagogiska insatser.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på Maja Beskow gymnasiet under första året, därefter kan det bli aktuellt med annan enhet inom Umeå kommun. I rollen som skolsköterska ingår att arbeta med hälsosamtal, mottagningsbesök, arbete i elevhälsoteam samt med förebyggande och hälsofrämjande arbete, både individuellt och gruppnivå.

Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, rektor, lärare och annan skolpersonal samt även samverkan med företrädare för andra myndigheter och organisationer.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska eller distriktssköterska. Du har erfarenhet av att arbeta med barn eller unga. Vi ser gärna att du har arbetat som skolsköterska eller inom öppen hälso- och sjukvård. 

Du har god förmåga att jobba självständigt samtidigt som du aktivt jobbar för ett fungerande teamarbete. Du har god initiativförmåga och självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega, varmt välkommen med din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/527
Kontakt
  • Peter Östgård, Elevhälsochef, 070-9950849
  • Ann-Louise Sjögren, Skolsköterska, 070-3886550
Facklig företrädare
  • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Takaisin avoimiin työpaikkoihin