Umeå kommun, Teknik och fastighet, Fastighet

Umeå kommun växer och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Umeå. Fastighet företräder Umeå kommun som fastighetsägare och har som uppdrag att anskaffa, förvalta och avveckla lokaler för kommunala verksamheter. Vi förvaltar drygt en miljon kvadratmeter skolor, vård- och omsorgslokaler, kultur- och fritidslokaler med mera.

Inom fastighet finns fyra förvaltningsområden: Bygg och fastighetsteknik, Fastighetsförvaltning, Administration och strategiskt stöd samt fastighetsdrift. Fastighetsdrift ansvarar för drift, skötsel och tillsyn samt energiåtgärder i kommunens fastigheter och är fördelade på tre förvaltningsområden. I varje område finns driftområdeschef, driftsamordnare, drifttekniker, fastighetsskötare och elektriker. Inom Fastighetsdrift finns även medarbetare som arbetar med mark- och grönyteskötsel, energi, ventilation, el och elsäkerhet, lås och larm samt teknisk administration. Totalt består Fastighetsdrift av omkring 70 medarbetare. 

Vi söker nu en fastighetsskötare som tillsammans med övriga medarbetare inom fastighetsdriften ska ansvara för drift, skötsel och tillsyn samt energiåtgärder i kommunens fastigheter.

Vill du ha ett självständigt och utmanande jobb där du får använda dina tekniska kunskaper samtidigt som du bidrar till en väl fungerande vardag för kommunens verksamheter – då kanske det är dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter
Som fastighetsskötare kommer du att ha fastighetsansvar för ett antal fastigheter, du ingår i en grupp bestående av driftområdeschef, driftsamordnare, drifttekniker, elektriker och fastighetsskötare. Totalt är vi ca 20 personer som arbetar inom distriktet och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för driftområdets dagliga drift och skötsel. 

Du kommer att utföra tillsyn och skötsel av fastigheter och tekniska installationer, felavhjälpande och förebyggande underhållsarbete. Arbetsuppgifterna innebär även felsökning, reparationer och systematiskt brandskyddsarbete och ansvar för löpande hyresgästkontakter. Du kommer även att hantera våra verksamheters felanmälningar i vårt ärendehanteringssystem. Vi på Fastighet har stort fokus gällande hållbarhetsfrågor, miljö och energi, du kommer att bidra i det lagarbetet genom att följa upp vår energianvändning. 

Detta är ett arbete för dig som vill ha hyresgästkontakter, fastighetsansvar och vara den som företräder Fastighet och Umeå kommun i kontakten med våra entreprenörer, exempelvis de entreprenörer som sköter all mark och grönyteskötsel samt snöskottning.

Vi erbjuder dig
Vi kan erbjuda dig ett varierat och viktigt arbete med bra samarbete och möjligheter till utveckling! På vår arbetsplats värnar vi en god arbetsmiljö samt professionellt bemötande och god service till våra medborgare. Tycker du att det är viktigt att skapa mervärde och vill du vara en del i ett arbete som ger goda resultat kan det här vara ett jobb för dig!

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du även ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här 

Om dig
Vi söker dig som har fullgjort din gymnasieutbildning inom Drift- och underhåll/fastighetsteknik alternativt har avklarat annan vuxenutbildning med fastighetsinriktning eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet av arbete som fastighetsskötare/fastighetstekniker eller liknande.

Om du har erfarenhet inom vvs, el, lås & passagesystem, service & reparation av vitvaror, samt storköksmaskiner är även det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, lyhörd, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och är inte främmande för att arbeta självständigt, vilket är viktigt i ett sådant uppdrag som kräver att man är lösningsfokuserad och kan lösa utmaningar på ett självständigt sätt.

Tjänsten kräver B-körkort

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald och återspeglar samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan!

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/231
Kontakt
  • Veronica Eklund, Driftområdeschef, 090-166370
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-03-07
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb