Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Midgårdsskolan

Midgårdskolan är en gymnasieskola som erbjuder tre högskoleförberedande program, introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. Här går cirka 800 elever och deras möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö är viktiga ledstjärnor för alla som arbetar på skolan. Midgårdskolan är en plats för kunskap och kultur och våra ledord är våga, skapa, väx. Vi erbjuder samtliga inriktningar inom det Estetiska programmet. 


Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu gymnasielärare till Estetiska programmets inriktning estetik och media. I rollen ingår att  skapa film och TV, ha kunskaper om berättarteknik samt att skapa film ur ett konstnärligt perspektiv. Du behöver även ha kunskap om hur man streamar (blackmagic system), hanterar en filmstudio/teknik/kameror/ljusteknik och filmfotografi / redigeringsprogram (Premiere Pro, After effects och Audition). Kunskaper inom animation och speldesign ser vi även som meriterande. 

Du ska också ha ett mediateoretiskt intresse och vilja samarbeta med externa aktörer så som bransch och samhälle t. ex. i kampanjarbete. Undervisning i kurser som Film-  och tv-produktion, Filmproduktion, TV-produktion och Manus för film och tv är exempel på kurser som kan vara aktuella.

Om dig
Vi söker nu en erfaren och driven lärare som vill jobba med att fortsätta utveckla inriktningen estetik och media, som håller sig ajour med det som händer i branschen och som har kontakter och som brinner för undervisning.

För att trivas i rollen behöver du vara kunnig och erfaren med pedagogisk insikt om hur olika elever lär sig på olika sätt. Du har en helhetssyn på lärandet och är intresserad av att arbeta i nära samarbete med kollegor. Du är lösningsfokuserad, lyhörd, engagerad och initiativtagande med eleven i fokus, alltid. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva större projekt med externa aktörer samt branscherfarenhet.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan! Rekryteringen sker löpande om erforderliga beslut tas.
Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/318
Kontakt
  • Elin Sofia Pennerud, biträdande rektor, 090-162900
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb