Utbildning, För- och grundskolenämnden, Förskolor Nordöst, Ejderdunet

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Förskolan Ejderdunet ligger på Mariehem nära skogen, Mariehemsängarna och Nydala friluftsområde. Här finns fyra avdelningar Glädjen, Lyckan, Viljan och Hoppet som har ett nära samarbete med varandra. Vi har valt att arbeta med åldersnära barngrupper där vi alla arbetar utifrån våra prioriterade mål som är Rörelserikedom och Lärande om hållbar utveckling. På förskolan har vi, under en 5 års period, arbetat med projektet Rörelserikedom som nu genomsyrar hela vår verksamhet. Vårt förhållningssätt är att all rörelse är bra och vår omväxlande gård och innemiljö speglar det förhållningssättet. 

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt arbetslag. Här möts du av engagerade kollegor som trivs och bygger framtiden tillsammans. 

Du kan läsa mer om verksamheten här: Förskolan Ejderdunet - Umeå Kommun (umea.se)

 

Anställningsinformation
Anställningen avser en tillsvidareanställning, heltid, från och med 2024-06-01.

Dina arbetsuppgifter
Som förskollärare ansvarar du för att leda undervisningen utifrån läroplanen. Det innebär att du ansvarar för planering, genomförande, utvärdering, analys och utveckling av undervisningen. Du ingår i ett arbetslag och det är därför viktigt att kunna samarbeta och leda kollegor med andra yrkesroller i det pedagogiska arbetet.

Utifrån läroplanen arbetar du med barn i grupp och ser samtidigt till att varje barn får utmaningar och stöd utifrån sina behov. Som förskollärare ansvarar du för dokumentation av barnens utveckling och lärande. Du har daglig kommunikation med vårdnadshavare om hur barnen haft det under dagen men även om deras utveckling och eventuella utmaningar.

Om dig
Som person är du engagerad, flexibel, positiv och lösningsfokuserad. Du kan leda kollegor och driva utvecklingsarbete. I arbetet leder du barn och barngrupper, du väcker nyfikenhet och har lätt för att skapa relationer och samarbeta med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav

  • Förskollärarlegitimation/har ansökt om legitimation
  • Giltigt utdrag ur belastningsregistret
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete med barn
  • Erfarenhet av arbete i förskola

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/320
Kontakt
  • Ulrika Östberg, rektor, 090-164881
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb