Utbildning, Gymnasieskola, Elevhälsan gymnasiet

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi söker nu dig som vill arbeta som språk, läs- och skrivutredare inom Elevhälsan på gymnasiet!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom läs- och skrivutveckling och läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Uppdraget innefattar elever i Umeås kommunala gymnasieskolor. Ditt uppdrag blir att utreda och ge råd till elever, föräldrar, lärare och annan skolpersonal kring läs- och skrivutveckling samt läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

I arbetet ingår även att återge resultat till elev, vårdnadshavare och skola. 

Om dig
Vi söker dig som har lärarutbildning i svenska samt är legitimerad speciallärare med inriktning språk, läs- och skriv eller legitimerad specialpedagog. Vi vill att du har fördjupade kunskaper inom området läs- och skrivutveckling och läs- och skrivsvårigheter samt har erfarenhet av att arbeta med barn i behov av stödinsatser. Du har kunskap om diagnosmaterial inom området språk-läs och skrivutveckling/dyslexi samt erfarenhet av läs- och skrivutredningar.  Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av teamarbete och samverkan. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet på gymnasiet.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/339
Kontakt
  • Lina Lindström, enhetschef, 090162407
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-13

Tillbaka till lediga jobb