Kultur, Kulturskolan

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. Här finns bland annat kulturhuset Väven, ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och Sveriges största teaterförening.

Kulturskolan i Umeå är en organisation med tydligt uppdrag att nå fler barn och unga genom våra tre verksamhetsben; kursverksamheten, projekt och program i skolan samt öppen/riktad verksamhet. I alla våra verksamhetsben träffar vi cirka 20 000 barn årligen, vissa varje vecka och andra vid enstaka tillfällen. Vi är en del av Umeå Kulturförvaltning och tillsammans med bibliotek och programverksamhet arbetar vi för att tillgängliggöra konst och kultur för Umeås medborgare, som en del av Umeå kommuns arbete för social hållbarhet.

Vi är cirka 80 medarbetare i Kulturskolan och vänder oss till barn och unga 0–25 år. Vi har egna lokaler i centrum, men jobbar också ute på förskolor, grundskolor och i samverkan med andra aktörer runt om i hela kommunen.

 

Dina arbetsuppgifter
Som dramapedagog kommer du att träffa grupper av barn och jobba med drama/teater i såväl kursverksamheten, som i projekt i skolan och i vår öppna riktade verksamhet. I skolan jobbar vi med program och projekt av olika slag, bland annat med fokus på delaktighet och inflytande samt med prioriterade målgrupper. Kursverksamheten äger rum på kvällar och vi har också verksamhet på skolloven och ibland på helger.

Om dig
Vi söker dig som är dramapedagog, teaterlärare, kulturskolepedagog eller har en konstnärlig utbildning med dokumenterad erfarenhet från pedagogiskt arbete. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra, är flexibel och lösningsorienterad. Du har god förmåga till kommunikation. Körkort är ett önskemål, då stora delar av uppdraget sker runt om i Umeå kommun. Tidigare erfarenheter av arbetet med barn och unga med särskilda behov är meriterande.

För att lyckas i uppdraget har du god förmåga att möta barn och unga. Vi söker dig som vill vara en social och mänsklig förebild med förståelse för alla människors olikheter, såväl kulturella som sociala. Du är öppen och nyfiken och beredd att tillsammans med dina kollegor ständigt utveckla dina metoder. Du är en god ledare med stor vilja till samarbete, har initiativförmåga och är flexibel.

Övrigt
Vikariat, heltid, med start 2024-08-12 till och med 2025-06-30.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/430
Kontakt
  • Åsa Hernell, enhetschef , 070-8801938
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb