Umeå kommun, Stöd och omsorg, Arvoderade uppdrag

Stöd och omsorg i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker personer från 18 års ålder och uppåt som har tid och engagemang för uppdrag som kontaktperson. Ni träffas ett antal gånger i månaden, det allra vanligaste är att man träffas en gång i veckan cirka två timmar per tillfälle.

Att vara kontaktperson innebär att ge personer med fysiska-/psykiska funktionsnedsättningar/sociala svårigheter ökade möjligheter att kunna ha kontakt med andra och att delta i samhällslivet. En kontaktperson är en medmänniska, en vän som ska främja sociala kontakter och delaktighet i samhällets fritidsutbud.

Lär mer om uppdraget som kontaktperson på www.umea.se/kontaktpersonlss


Om dig

Som kontaktperson är det viktigt med en god social förmåga, att kunna ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Vi ser helst att du kan ha ditt uppdrag under minst 1 år.


Anställningsform
För närvarande har vi många som väntar på ett få en kontaktperson. För många har pandemin inneburit att daglig sysselsättning, studier och fritidsaktiviteter har begränsats och därför är dessa insatser för att bryta isolering extra viktigt just nu. För dig som har möjlighet går det att ha mer än ett uppdrag.

Arvodesanställning. Uppdrag som kontaktperson innebär inte en anställning hos Umeå kommun. 

Uppdragens omfattning är vanligtvis 4 träffar/månad (en träff per vecka) om 2 timmar per träff. Uppdrag med annan omfattning kan förekomma. Ersättning utgår i form av arvode och omkostnadsersättning.


Övrigt

Bemanning Stöd och Omsorg gör en lämplighetsbedömning genom kontroll av social- och polisregister, en intervju samt referenstagning.
Handläggning av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Arvode
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/971
Kontakt
  • Jörgen Andersson, rekryteringssamordnare, 090-163797
  • Oliva Unander, rekryteringssamordnare, 090-161812
Publicerat 2022-01-01
Sista ansökningsdag 2022-12-31

Tillbaka till lediga jobb