Umeå kommun, Teknik och fastighet, Städ- och verksamhetsservice

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Städ- och verksamhetsservice uppdrag är att utföra tjänster med hög kvalitet, på ett miljövänligt sätt och med god service. Verksamheten är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Städ- och verksamhetsservice omfattar lokalvård i kommunens verksamheter, vaktmästeri i Stadshuset, verksamhetsvaktmästare i delar av kommunen samt att samordna kommunens fordonsanskaffning och fordonsnyttjande.

Vi är en mångkulturell och språkrik arbetsplats med cirka 300 medarbetare, där personalansvaret idag är fördelat på tio enhetschefer. Vi söker nu en enhetschef till Städ- och verksamhetsservice.

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss har du ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi, verksamhetsmål, kvalitet och att det bedrivs ett systematiskt uppföljningsarbete inom verksamheten. Du kommer att ha många olika kontaktytor både inom och utanför kommunen och deltar i olika projekt som rör vår verksamhet. Du förväntas arbeta målinriktat och systematiskt med ständiga förbättringar.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära:

  • personalplanering, bemanning och rekrytering,
  • att ge medarbetarna handledning och återkoppling i arbetet,
  • utveckling av verksamheten,
  • att kommunicera värderingar, uppmuntra till dialog och samarbete.

Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen och arbetar nära övriga enhetschefer. Du har även ett samarbete med våra stödfunktioner inom exempelvis ekonomi och HR.

Om dig
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Tidigare erfarenhet av ledarskap innefattande personal-, ekonomi-, arbetsmiljöansvar samt vana av att arbeta med ständiga förbättringar är ett krav. Erfarenhet från lokalvård är önskvärt då den omfattar en stor del av vår verksamhet. Du behöver goda IT-kunskaper. Som enhetschef leder du verksamheten i ett större geografiskt område och därför är även B-körkort ett krav.

Du är en trygg och tydlig ledare, lösningsorienterad och med god förmåga att samarbeta med andra. För att lyckas i din roll behöver du vara strukturerad, självständig och prestigelös. Att kunna personalplanera och att nyttja resurserna på ett optimalt sätt är också viktigt.

Vi jobbar aktivt med att digitalisera och robotisera verksamheten och vi ser därför att du har intresse av att vara med och driva den utvecklingen. Du stimuleras av att lära dig nya saker tillsammans med andra och mod att vara ledare i en förändringsbenägen verksamhet.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Bifoga gärna personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/78
Kontakt
  • Simone Edqvist Öhrner, verksamhetschef, 090-162393
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb