Kultur, Program

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande kulturliv, inte sällan av nationell betydelse. Här finns bland annat kulturhuset Väven, ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. 

Vi söker en tekniker till enheten för Arrangemang och scener vid Kulturförvaltningen. I enheten ingår, förutom fem tekniker, producenter och bokningssamordnare av arrangemang, medarbetare för Kultur för seniorer, marknadsförare, samt Kulturreceptionens medarbetare. Teknikerna arbetar också nära bibliotekens personal.

Dina arbetsuppgifter 
Arbetet som tekniker är mycket varierat och innebär ett du samarbetar med många olika yrkesgrupper inom Kulturförvaltningen och med externa kontakter. Ingen dag är den andra lik även om en stor del av arbetsuppgifterna baseras på återkommande rutiner. Du arbetar med post- och godshantering, bokdistribution och sortering samt tidnings- och tidskriftssortering. I bokhanteringen ingår arbete med och viss service av återlämningsautomat. Du löser praktiska problem som uppstår kring teknik, datorer och IT.  Programmering av dörrar och larm, hantering av passerkort, reparationer och mindre snickeriarbeten är också en del av arbetet. Som tekniker sysslar du även med fastighetsservice samt program- och utställningsservice, bland annat möblering inför evenemang. Du servar också kommunens närbibliotek. Tjänsten innehåller fysiskt krävande arbetsuppgifter och tunga lyft.

Om dig
Vi söker dig som har gymnasieutbildning med teknisk och/eller praktisk inriktning.

Du har minst två års dokumenterad sammanhängande erfarenhet av arbete som tekniker eller som vaktmästare eller av annat arbete där du skaffat dig motsvarande erfarenhet och kompetens som behövs utifrån beskrivningen av arbetsuppgifterna ovan.

Du har mycket god social förmåga, förmåga att samarbeta och du ser dig själv som en lagspelare.

Du har ett stort intresse för att hitta lösningar på praktiska utmaningar samt mycket bra datorvana och vana att arbeta i officepaketet.

Körkort B är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av

  • arbetsledande uppgifter som schemahantering och vikariebemanning
  • praktiskt arbete med utställningar och evenemang 
  • programmering av lås och larm
  • utbildning inom IT-området
  • erfarenhet av arbete med datorer och IT                                                      

Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med start 2023-03-01. Arbetet är schemalagt dagtid, kvällstid och helger.

Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Kontakt
  • Ola Edström, enhetschef , 070-9504616
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb