Umeå kommun, Utbildning

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem i kommunen.  Förskolor och grundskolor i årskurser F-6 delas in i två geografiska områden, Sydväst och Nordöst. Årskurserna 7–9 är ett samlat område. Varje område leds av en områdeschef.

Rödåsel skola ligger i en naturskön miljö, Rödåbygden, cirka 3,5 mil från Umeå. Närheten till skogen, vattnet (Vindelälven) och landsbygdskulturen sätter sin prägel på skolan samt undervisningen. Skolan har ca 45 elever och ca 6 medarbetare.

Tavelsjö skola ligger vid Tavelsjöns västra del. Skolan ligger nära skog och ängar i en trivsam och vänlig omgivning mitt i byn. Skolan har 145 elever från förskoleklass till årskurs 6 och ungefär 85 barn inskrivna på fritids. Verksamheten präglas av en demokratisk miljö och god samverkan.

Vi söker nu en rektor för båda skolorna. Är du den vi söker?

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha ansvaret för pedagogisk utveckling, personal och ekonomi för både Rödåsels och Tavelsjös skolor med tillhörande fritids. Du rapporterar till områdeschef och ingår i ett ledarlag för området.

Uppdraget innebär att du:

 • ansvarar för att driva den pedagogiska utvecklingen och måluppfyllelsen på skolorna
 • visar riktning i skolans arbete så att alla medarbetare har en gemensam förståelse för uppdraget
 • jobbar aktivt med ständiga förbättringar och kvalitetsarbete
 • har fokus på den ekonomiska utvecklingen inom verksamheten
 • verkar för att vara en attraktiv arbetsgivare så att vi kan attrahera, rekrytera och behålla den kompetens vi behöver
 • bidrar aktivt till en utvecklad ledningsorganisation i nära samarbete med rektorer i området
 • utför övergripande ledningsuppdrag utifrån verksamheternas behov

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete, helst inom grundskolan. Vi tror att du har erfarenhet som chef/skolledare. Om inte så har du arbetat som förstelärare eller haft en motsvarande roll där du fått omsätta din pedagogiska insikt i ett ledarskap. Kanske har du genomgått statliga rektorsprogrammet, förberedande Rekryteringsutbildning och/eller internt traineeprogram för blivande skolledare.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/142
Kontakt
 • Magnus Josefsson, områdeschef Nordöst, 070-6222115
Facklig företrädare
 • Birgitta Larsson, Sveriges Lärare, 090-161894
 • Oskar Fredriksson, Sveriges Skolledarförbund, 090-165294
 • Solveig Häggqvist, Lärarförbundet skolledare, 090-162037
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb