Umeå kommun, Teknik och fastighet, Måltidsservice

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Måltidsservice i Umeå kommun omfattar tillagning och servering av luncher inom både för- och grundskolan, gymnasieskolan, restaurang samt till ett flertal enheter inom äldreomsorgen. Vår uppgift är att förmedla bra service och goda hälsosamma måltider för våra matgäster och att tillsammans med personalen inom skola och omsorg skapa en förståelse av matens betydelse för god hälsa och välbefinnande. Genom den offentliga måltiden bidrar måltidsservice till en god folkhälsa och en hållbar utveckling.

Vi söker kockar till fyra olika kök inom Måltidsservice

Nordstjärnan är ett samverkanshus som tillsammans med produktionsköket består av 60 lägenheter vård- och omsorgsboende och 4 avdelningar förskola. Samverkanshuset har gemensamma utrymmen för aktiviteter med bl.a. ett torg, ateljéer och växthus samt en vinterträdgård med möjlighet till odling vintertid. Produktionsköket tillagar ca 1100 portioner mat. Det innefattar lunch, middag, dessert och sallad årets alla dagar. Nordstjärnan lagar och skickar mat till totalt ca 54 avdelningar. Just nu söker vi en kock till vårt 11-mannalag Nordstjärnans produktionskök. Arbetstiden är förlagd dagtid senast till 16:30 med ett rullande schema med arbete 2 av 6 helger.

Sörfors skola/förskola är ett tillagningskök som tillagar lunch till ca 180 matgäster från förskola upp till åk6. Köket serverar även frukost och mellanmål till fritids och förskola. Vi söker nu efter en kock som kan komplettera befintligt arbetslag. Sörfors kök ingår i ett litet samverkansområde tillsammans med grannbyarna Brännland och Överboda vilket innebär att vi hjälps åt i köken då det behövs. 

Ersängskolans kök tillagar måltider till drygt 400 matgäster från förskoleklass till klass 9. I köket arbetar kockar och måltidsbiträden med stort engagemang och laganda. Köket är ett samverkanskök vilket innebär att du som kock har en ambulerande funktion i närområdet och hjälper till att bemanna andra kök vid frånvaro. I köket värderas samarbete och rotation högt vilket innebär att det förekommer alla typer av storhushållssysslor oavsett om du är anställd som kock eller måltidsbiträde. Vi söker nu efter en kock som vill vara en del av detta arbetslag. 

Sävars produktionskök tillagar måltider till drygt 700 matgäster från förskoleklass till klass 9. Vi söker nu efter en kock som kan komplettera befintligt arbetslag. Sävar produktionskök ingår i ett samverkansområde vilket innebär att vi hjälps åt i köken då det behövs. I köket värderas samarbete och rotation högt vilket innebär att det förekommer alla typer av storhushållssysslor oavsett om du är anställd som kock eller måltidsbiträde. Vi söker nu efter en kock som vill vara en del av detta arbetslag.

Dina arbetsuppgifter
Som kock hos oss ansvarar du för matlagning, specialkosthantering, samordnar vid korttidsfrånvaro, arbete med egenkontroll, servering, disk och städ. Tunga lyft förekommer. Du förbereder och planerar för nästa dag. Du ger god service och bidrar till att vi får nöjda matgäster. 

Vi erbjuder ett socialt och utvecklande arbete med mycket omväxling!

Om dig 
Vi söker dig som har kockutbildning eller annan utbildning som kan anses likvärdig. Du har erfarenhet av kockyrket och storköksmatlagning samt specialkost. Du har goda kunskaper av livsmedelshygien och egenkontroll (HACCP).  

Du har även goda datakunskaper samt dokumenterade kunskaper i livsmedelssäkerhet och specialkost. 

Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser till verksamhetens bästa. 

Just nu söker vi dig som vill komplettera något av våra fyra befintligt team.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Följ oss på @teamumeakommun

Övrigt
Fyra plaster; 

  • Kock Nordstjärnans produktionskök, tillsvidareanställning, heltid, med start enligt överenskommelse. 
  • Kock Sörfors skola/förskola, tillsvidareanställning, heltid, med start 2023-08-21 eller enligt överenskommelse
  • Kock Ersängskolans kök, tillsvidareanställning, heltid, med start 2023-04-24 eller enligt överenskommelse
  • Kock Sävar produktionskök, tillsvidareanställning, heltid, med start 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
  • Kock område öst måltidsservice, tillsvidareanställning, heltid med start snarast enligt överenskommelse. 
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/234
Kontakt
  • Ida Örestig, Nordstjärnans produktionskök, 090-161711
  • Simon Berggren, Sävar , 090-162424
  • Lisa Ebbhagen, Ersängskolans kök, 090-161903
  • Tobias Stenman, Sörfors skola/förskola kök, 090-162561
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-22
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb