Umeå Kommun, Gymnasieskola, Dragonskolan

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du över 2 000 skolkamrater i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att du får möjlighet att forma din egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och trivsam miljö i moderna lokaler. I oktober 2012 invigdes Dragonskolans Teknikcenter som satsar på att skapa Sveriges bästa arena för teknikutbildning. Här tar du del av den senaste och mest verksamhetsnära tekniken och miljön. Allt i ett nära samarbete med näringslivet och industrin.

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag blir att utbilda våra ungdomar på el- och energiprogrammet. Du undervisar i första hand i styr och reglerteknik samt kurserna automatiserad styrsystem, robotteknik samt automatiserade styrsystem.

Du kommer även att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av undervisning utifrån läroplan aktuella kursplaner.  Arbetet sker i nära samarbete med dina kollegor på utbildningen och med företag på APL. 

Du har mentorskap och föräldrakontakter samt är delaktig i att utveckla programmet. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad inom automatiserade styrsystem eller har annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta som automationstekniker eller underhållselektriker inom industrin. Erfarenhet av PLC programmering är meriterande. 

Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med utbildning och har en yrkeslärarexamen är detta meriterande.

Du är en lagspelare som ingår i ett arbetslag där en delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande. Du ser det som en självklarhet att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera ungdomarna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Vi vill att du har god kännedom om branschen samt god förmåga att samarbeta, och planera din verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/272
Kontakt
  • Partik Henriksson, rektor, 070-8855248
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges lärare, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Sveriges lärare, 090-161894
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb