Umeå kommun, Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Hälso- och sjukvård Äldre ansvarar för sjukvårdsinsatser dygnet runt på primärvårdsnivå och har idag ca 230 medarbetare. Verksamheten är indelad i hemsjukvård som har idag drygt 1000 patienter inskrivna samt särskilt boende som har ca 1100 patienter. Ledningsgruppen hela Hälso- och sjukvård Äldre består av 11 enhetschefer, en biträdande verksamhetschef och en verksamhetschef. Ledningsgrupp för rehab består av tre enhetschefer, MAR (Medicinskt ansvarig för rehabilitering) samt verksamhetschef.

Tjänsten som verksamhetsutvecklare inom rehabiliteringen är en nyinrättad tjänst och kommer att spänna över äldreomsorgens tre verksamhetsgrenar hemsjukvård, korttidsvistelse samt vård- och omsorgsboende. Som verksamhetsutvecklare kommer du tillsammans med enhetschefer, MAR och verksamhetschef att vara delaktig i att utveckla och förbättra rehabilitering i äldreomsorgen

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att driva och delta i projekt, utvecklings- och förbättringsarbeten samt vara delaktig i implementering. Exempel på utvecklings- och förbättringsområden:

  • Dokumentation
  • Pulstavlor
  • Utbildning och kompetensutveckling
  • Omvärldsbevakning

Tillsammans med MAR arbeta du med rutiner såväl nya som uppföljning av befintliga. Du tar fram statistik och underlag till verksamhetsuppföljning och egenkontroll. Du utreder och sammanställer avvikelser.

Du kommer även att ansvara för att intranät och extern hemsida är uppdaterad. Du tar fram och planera för gemensam introduktion för nya medarbetare samt sommarintroduktion. Vara ett administrativt stöd till ledningsgruppen för rehab. Samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom ramen för kompetensnivån. 

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast och har flerårig erfarenhet av yrket. Har du erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård och verksamhetsutveckling är det meriterande. Du har goda kunskaper inom lagstiftning relaterad till kommunal hälso- och sjukvård. Du även goda kunskaper om såväl rehab- som förskrivningsprocessen.

Som person är du prestigelös och har förmåga att prioritera i pressade situationer. Du är trygg i din roll och vill ha ett nära samarbete med ledningsgrupp och kollegor. Du är strukturerad och ser ditt uppdrag utifrån helhetsperspektiv med den enskilde patienten eller medarbetaren i fokus. 

Du har goda kunskaper i Word, PowerPoint och Excel samt det svenska språket.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/293
Kontakt
  • Björn Hammar, verksamhetschef , 070-5853581
  • Angelica Lönnberg, Hjälpmedelskoordinator, 070-5904774
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb