Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Älvans väg finns på Tomtebo i Umeå. På boendet bor fem brukare med olika funktionsnedsättningar. Brukarna bor i egna lägenheter i boendet och delar gemensamhetsutrymmen. Arbetet innefattar att dagligen främja och sträva mot brukarnas självständighet och vara behjälplig i tillvaron. I arbetet ingår det såväl omvårdnadsarbete samt sedvanliga hushållssysslor såsom städ och matlagning. Det är stundtals ett stressigt arbete, så din förmåga att hantera detta är viktigt. På boendet finns inga pälsdjur och rökning förekommer inte.

Nu söker vi fler kollegor till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Då vi nu är i en utvecklande och utmanande vardag med våra boende så bör du trivas att jobba med ständiga förbättringar och utveckling på alla nivåer. Du bör gilla att planera och utföra aktiviteter tillsammans med brukarna och att jobba med förnyelse. Då det regelbundet förkommer bad tillsammans med brukarna, så bör det inte vara ett problem för dig att hoppa i plurret och bada.

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen.

Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet av omvårdnadsarbete och/ eller är utbildad undersköterska, men det är inte ett krav. Har du erfarenhet eller utbildning inom områdena autism, pedagogik och/eller hot och våld är det meriterande. Viktigt för oss är att du är rätt person på rätt plats!

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har flytande alternativt mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Då det stundvis kan vara stressigt så bör du kunna hantera stress på ett bra sätt och tänka snabbt.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Eftersom vi är ett stort team där varje person är lika viktig, så är det viktigt att du trivs att jobba i grupp och samarbeta med kollegor. Du är pedagogisk, engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar. Att vara lösningsfokuserad, nyfiken, positiv, glad och driftig är en viktig del av jobbet och den goda arbetsmiljön. Vi vill att du både vågar och tycker det är roligt och utmanande med att pröva nya saker.

Arbetstiden är förlagd till vaken natt.

I arbetet ingår tunga lyft, lyfthjälpmedel används efter delegering. Men du bör inte ha några fysiska begränsningar för att kunna utföra tungt arbete.

Samplanering med andra verksamheter kan komma att förekomma.

Stor vikt läggs vid personlighet och lämplighet.

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas allt eftersom.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-22
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/322
Kontakt
  • Johanna Locatelli, enhetschef , 070-3266373
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb