Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Nu söker vi en personlig assistent till två brukare på Carlslid. Du kommer att arbeta på ett familjärt boende på Carlslid där två män med funktionsvariation bor i en villa med stor utegård. Totalt är ni åtta personer som arbetar på boendet som är bemannat dygnet runt. Det är minst två från personalen i tjänst samtidigt. 

Nu kan du bli vår nya kollega!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara ett stöd för en manlig brukare med autism i vardagliga sysslor som att hushålla ett hem. Du följer med brukaren till sin dagliga verksamhet, genomför olika fritidsintressen som personen uppskattar. Fritidsintressena innebär bland annat att gå på bio, bada och äta på restaurang men även andra aktiviteter.

Du jobbar efter de rutiner som finns, är aktiv i de utvecklingsområden som genomförs och planeras. I övrigt ingår även en del administrativa arbetsuppgifter som tex. dokumentation.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning och/eller utbildning som socionom eller socialpedagog. Du har erfarenhet av att arbeta med personer som lever med autism eller intellektuell funktionsnedsättning. Du får gärna ha erfarenhet av tydliggörande pedagogik. 

Du ska kunna ta egna initiativ. Du skapar ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner. 

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har B-körkort, men det är inget krav. 
Brukaren ser gärna kvinnliga sökande. 

Glöm inte att bifoga cv och personlig brev.
Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg och journatt. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/346
Kontakt
  • Mikael Bång, enhetschef, 090-161011
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb