Umeå kommun, Stöd och omsorg

Hej Socionom- och Psykologstuderande!

Sommarjobb och extrajobb inom Individ- och familjeomsorg samt Funktionshinderomsorg

 

Vill du ha ett lärorikt och utmanande jobb och finnas till för individer som behöver stöd för att klara sin vardag? Är du en person som har tålamod, uppskattar variation och värdesätter ett meningsfullt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!

Vi söker nu dig som vill arbeta extra som timanställd under våren och/eller i sommar som sommarvikarie. Möjlighet finns även till vikariat/visstidsanställning under våren. 

 

Funktionshinderomsorgen (Stödassistent/Stödpersonal/Personlig assistent)
Inom våra verksamheter arbetar du med personer med psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Du möter boende med ångest, självskadetankar, psykos-och schizofrenisjukdomar samt alkohol- och/eller drogproblematik. Ditt uppdrag är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt bland annat med motiverande stöd och genom att skapa struktur i vardagen.

Här kan du läsa mer om att arbeta i våra olika verksamheter: Jobba med vård och omsorg - Umeå kommun (umea.se)


Individ- och familjeomsorgen, IFO
Integrationsassistent Ensamkommande barn, EKB. Varje år kommer minderåriga ungdomar utan vårdnadshavare till Sverige för att söka asyl.  Tillsammans skapar vi en trygg miljö för ungdomarna. Du medverkar i planering och praktiska vardagssysslor för att skapa en strukturerad och meningsfull vardag. Du behöver kunna samarbeta med andra parter som till exempel god man, skola och socialsekreterare.

Behandlingsassistent till ungdomsboendet
Ungdomsboendet tar emot ungdomar i åldern 16–20. På boendet tränas och förbereds ungdomarna för ett självständigt boende och vuxenliv. Tillsammans med socialsekreterare, ungdomen och eventuell vårdnadshavare identifierar du ungdomens behov av stöd och planerar för hur stödet ska genomföras.


Behandlingsassistent till stödboendendena Bryggan och Hera
Bryggan är ett stödboende för män över 20 år med alkohol- och/eller drogproblematik. Hera är ett stödboende för kvinnor över 20 år med missbruk och beroendeproblematik.

Här kan du läsa mer om verksamheterna: Boende - Umeå kommun (umea.se)


Du som söker ska ha en pågående socionom- eller psykologutbildning, alternativt en annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbete. Det är viktigt att du har en hög arbetsmoral, är lyhörd och respekterar boende och kollegor. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett plus.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering, krävs goda kunskaper i svenska både tal och skrift.


Arbetstiderna
varierar beroende på verksamhet och kan vara förlagda dag, kväll, helg, journatt och vaken natt. Du kan arbeta enstaka timmar eller på längre vikariat. Vi har verksamheter i Umeå, Hörnefors, Sävar, Holmsund/Obbola och Tavelsjö.


Sommarbonus inom funktionshinderomsorgen.
Om du arbetar minst fyra veckor under sommarperioden kan du ha rätt till en sommarbonus. För dig som är ålderspensionär och arbetar inom funktionshinderomsorgen erbjuder vi 25% extra i lön. Det gäller såväl enstaka pass som anställning med månadslön under sommaren.

Läs mer om erbjudandet till pensionärer och sommarbonus här: Bonus, vård och omsorg, sommar 2024 - Umeå kommun (umea.se)


Kontaktuppgifter:
Mejl: bemanningso@umea.se, Telefon: 090-16 10 83. Telefontider: måndagar 13–15, onsdagar 10–12 och torsdagar 13–15.

#gatewayumea2024

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1134
Kontakt
  • Bemanning Stöd och omsorg, bemanningso@umea.se, 090-161083
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2023-12-03
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb