Umeå kommun, Stöd och omsorg

Roliga sommarjobb, extrajobb och vikariat erbjuds inom Funktionshinderomsorgen

 

Vill du vara med och skapa en härlig sommar med roliga aktiviteter tillsammans med våra semesterlediga brukare? Du kommer att få ett intressant och lärorikt jobb där du finnas till för individer som behöver stöd för att klara sin vardag. Är du en person som har tålamod, uppskattar variation och värdesätter ett meningsfullt arbete? Då kommer du att trivas hos oss! 

Vi söker nu dig som vill arbeta extra som timanställd under våren och/eller i sommar som sommarvikarie. Möjlighet finns även till vikariat/visstidsanställning under våren. 
 

Funktionshinderomsorgen
Inom funktionshinderomsorgen arbetar du med personer med olika funktionsvariationer, fysiska, psykiska eller intellektuella. Ditt uppdrag är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på grupp- eller servicebostad enligt LSS, korttidsboende, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

Vill du veta mer om våra olika verksamheter: Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet: https://s3m.io/Y5ntw

Vill du veta mer om hur det är att jobba i våra verksamheter, klicka här: Jobba med vård och omsorg - Umeå kommun (umea.se)


Du som söker
behöver vara 18 år. Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet eller relevant utbildning. Har du inte det är du välkommen att söka ändå, det viktigaste är att du har en positiv inställning, är lyhörd och respekterar de du arbetar med, såväl brukare som kollegor. Du har hög arbetsmoral och kan både samarbeta och arbeta självständigt. 

I vissa av våra verksamheter krävs det B-körkort så det är ett plus ifall du har det.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. 


Arbetstiderna
varierar beroende på verksamhet och kan vara förlagda dag, kväll, helg, journatt och vaken natt. Du kan arbeta enstaka timmar eller på längre vikariat. Vi har verksamheter i Umeå, Hörnefors, Sävar, Holmsund/Obbola och Tavelsjö. Lånebil och milersättning kan komma att tillämpas om du arbetar i vissa ytterområden.


Sommarbonus.
Om du arbetar minst fyra veckor under sommarperioden kan du ha rätt till en sommarbonus. För dig som är ålderspensionär erbjuder vi 25% extra i lön. Det gäller såväl enstaka pass som anställning med månadslön under sommarperioden.

Läs mer om erbjudandet till pensionärer och sommarbonus här: Bonus, vård och omsorg, sommar 2024 - Umeå kommun (umea.se)


Registerutdrag
. Enligt lag så måste alla som arbetar med barn och unga under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa här från Polisen: Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)


Sätt färg på din sommar och hjälp oss sprida glädje!
 Klicka på "sök jobbet" för att skapa din ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller brev. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.


Kontaktuppgifter:
Mejl: bemanningso@umea.se, Telefon: 090-16 10 83. Telefontider: måndagar 13–15, onsdagar 10–12 och torsdagar 13–15.

#gatewayumea2024

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 300
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1135
Kontakt
  • Mejl: bemanningso@umea.se, 090-161083
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2023-12-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb