Umeå kommun, Stöd och omsorg

Stöd och omsorg i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av att bli uppdragstagare inom Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. Oavsett om du är avlösare eller ledsagare kommer du finna att detta är ett stimulerande och givande uppdrag, där dina insatser är värdefulla.

Ledsagarservice, vad är det ?
Som ledsagare är du uppdragstagare till barn, unga eller vuxna med funktionsnedsättning.
Syftet med ledsagning är att möjliggöra en meningsfull fritid för brukaren.
Ledsagning skall utföras utanför hemmet, genom att ge stöd till den enskilde i olika sociala sammanhang, till exempel idrottsaktiviteter, kulturarrangemang, promenader med mera.

Avlösarservice, vad är det ?
Som avlösare är du uppdragstagare i hemmet hos en familj med ett barn/ungdom med någon form av funktionsnedsättning. Du avlastar föräldrarna i omvårdnadsarbetet så de kan få möjlighet att lämna hemmet. Föräldrarna väljer själva vad de vill göra med den tid de har blivit beviljade.

Om dig
Vi söker dig som är lyhörd och öppen för den enskildes önskemål om fritidsaktiviteter. Erfarenhet av vårdarbete kan vara meriterande, till exempel inom socialpsykiatri och äldre- och funktionshinderomsorg. Likaså kan det vara bra om du har kunskap om NPF-diagnoser. Om du kan tecken som stöd eller teckenspråk är du särskilt intressant för vissa uppdrag. För att främja kontinuitet i uppdraget är det viktigt att du tänkt igenom om du har möjlighet att vara ledsagare eller avlösare under en längre tid, minst ett år. 

 
Övrigt
Enligt lag måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från polisen via denna blankett: Digitalt registerutdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

Ditt arvode bestäms av antalet redovisade timmar som du utfört i uppdraget varje månad. Hur många timmar ledsagning/avlösarservice brukaren har rätt till är beslutat utifrån dennes behov (besluten kan variera mellan 10-30 timmar i månaden). Uppdraget kan utföras dag, kväll eller helg utifrån överenskommelse med brukaren/familjen. 

Handläggning av din intresseanmälan sker löpande. Om dina kvalifikationer överensstämmer med brukarens behov kommer du bli kontaktad. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din intresseanmälan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Löpande tillsättning
Löneform Arvode
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad ca 6 tim/vecka
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1180
Kontakt
  • Jörgen Andersson, rekryteringssamordnare, 090-163797
  • Olivia Unander, rekryteringssamordnare, 090-161812
Publicerat 2024-01-01
Sista ansökningsdag 2024-12-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb