Umeå kommun, Utbildning, Kompetenscentrum

Umeå. VILL MER.
Umeå kommun VILL MER när det gäller utvecklingen av undervisningen i lulesamiska, särskilt med fokus på förskolan och de yngre barnen. Tillsammans har vi påbörjat ett längre utvecklingsarbete med utgångspunkt i att hitta framgångsrika språkmodeller för undervisning i och på det nationella minoritetsspråket för såväl första- som andraspråkare.

Talar du lulesamiska? 
Kompetenscentrum för flerspråkighet söker en kollega i lulesamiska. Talar du lulesamiska och har erfarenhet av att arbeta med barn och unga kanske du vill bli vår nya kollega. Helst har du en lärarutbildning inom förskola eller skola. Bor du utanför Umeå men har den språkliga kunskapen och är van vid att undervisa med fjärrteknik? Tveka inte att ansöka!

Dina arbetsuppgifter
Du undervisar elever från förskoleklass till åk 9 i lulesamiska. Eleverna får 120 minuters undervisning varje vecka. Undervisning i språkdusch fyra tillfällen per läsår ingår i uppdraget.

Det är en ambulerade tjänst och eleverna får närundervisning (alternativ fjärrundervisning) på elevens hemskola från förskoleklass upp till årskurs 3. Från årskurs 4 kan det innebära att eleven får sin undervisning på en annan skola. Vi erbjuder ett busskort för resor mellan Umeå Kommuns skolorna.

Fjärrundervisning kan ingå i tjänsten inom kommunens ytterområdesskolor för elever från årskurs 2.

I arbetet som modersmålslärare ingår planering, genomförande, betygsättning och utvärdering av den undervisning du genomför utifrån den svenska läroplanen.

Du är aldrig ensam eftersom vi arbetar tillsammans med att utveckla undervisningen utifrån våra tre ledord språkkultur och identitet inom ramen för vårt Språknav; ett språknav som samlar de nationella minoritetsspråken från det lilla barnet till den nästan vuxne.

Om dig
Behärskar du lulesamiska i tal och skrift, vill du arbeta med barn och unga, har du erfarenhet av pedagogiskt arbete och utbildning i detsamma och blir du nyfiken på att veta mer om oss och vår verksamhet, tveka inte, utan ta kontakt med någon av oss. Vi vill så gärna ha en ny kollega till våra barn och elever som inget hellre önskar att fortsätta utveckla sitt språk, kultur och identitet. Genom samarbete med kollegor bidrar du till att stärka undervisningens kvalitet i nationellt minoritetsspråk.

Du är så välkommen!

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

Övrigt
Särskild visstidsanställning, deltid 30%, med start 2024-08-12.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/182
Kontakt
  • Rochelle Anne Waghorn, enhetschef, 090-162631
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb