Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Nu söker vi en stabil och pålitlig personlig assistent till ett spännande uppdrag. 
Du kommer att finnas till stöd för en 15-årig brukare som har autism och intellektuell funktionsvariation.


Dina arbetsuppgifter
Brukaren är nyfiken och social och tycker om varierande sysslor under dagen där hon gärna spelar spel, lyssnar på musik, pysslar, dansar, intresserar sig för smink och nagellack. Under lugnare stunder på dagen gillar brukaren att kolla på film eller använda surfplattan. Brukaren behöver i sin vardag hjälp med att påbörja och avsluta aktiviteter samt hitta strategier för att hantera stress och att agera konstruktivt.

Som person ser vi gärna att du är kreativt lagd och kan hitta på roliga upptåg.  Du jobbar tillsammans med en annan assistent i brukarens hem med andra familjemedlemmar.

Om dig
Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, utbildning eller erfarenhet inom autism, lågaffektivt bemötande, men det är inte ett krav. Även att du har erfarenhet där det kan uppstå jobbiga situationer, av både fysisk och verbal karaktär.

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. 

Schemalagd arbetstid dag/kväll och helg.

Uppdraget är utanför Umeå, så körkort och tillgång till bil underlättar. 

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag! 

  • Tillsvidare, deltid 75-100%, med tillträde snarast.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/241
Kontakt
  • Marie Fredrickson, enhetschef, 090-164698
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb