Umeå kommun, Teknik och fastighet, Gator och parker

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens Umeå med oss. Passa på att ansöka om att bli vår nya kollega inom trafikplanering!

Umeå växer och att det pågår många spännande projekt som gör kommunen mer attraktiv och hållbar. Gator och parker är en del av Teknik och fastighetsförvaltningen. Vi planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg samt parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara tillgänglig, säker, välskött och vacker - allt för ett väl fungerande och trivsamt vardagsliv för alla kommunens invånare.

Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald eftersom vi vet att olikheter berikar.

Läs gärna mer om oss här.


Vill du bli en av oss?

Gator och parker har ca 125 anställda och planeringsfunktionen sitter på Stadshusområdet. Avdelningen för trafikplanering består av tolv personer och vi arbetar inom ett brett och spännande ansvarsområde. På avdelningen hanteras frågor inom allt från strategisk trafikplanering till detaljplaner, bygglov, gatubyggnader, beteendepåverkande åtgärder för ett ökat hållbart resande samt frågor från allmänheten. Vi arbetar för samtliga trafikantgruppers behov gällande trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet.


Vi erbjuder dig

Vi befinner oss i en spännande tid med förändring och utveckling och vi är alla med och bidrar till vår gemensamma resa framåt.

Vi erbjuder dig ett varierat och viktigt arbete med bra samarbete och goda möjligheter till utveckling. På vår arbetsplats värnar vi en god arbetsmiljö samt professionellt bemötande och god service till våra medborgare. Vill du ha ett arbete där du skapar mervärde, har drivande och kunniga kollegor samt är en del av ett större sammanhang som bidrar till kommunens utveckling – då kan det här vara ett jobb för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som trafikplanerare kommer du att ingå i en arbetsgrupp som har en samlad kompetens för planering av kommunens gator och trafiksystem i frågor som rör bland annat trafiksäkerhet, gång-, cykel- och kollektivtrafikplanering, beteendepåverkan, tillgänglighet och framkomlighet för alla trafikantslag.

I uppdraget ingår att arbeta med trafikplanering för att uppnå ett ökat hållbart resande (gång, cykel och kollektivtrafik) i kommunen. Du kommer självständigt och tillsammans med andra driva utredningar rörande trafikfrågor på olika nivåer. Rollen innebär även kontakt med medborgare, politiker och massmedia samt arbete med andra närliggande arbetsuppgifter inom området trafik.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en viktig funktion i Umeå kommuns detaljplaneprocesser, gatuombyggnadsprojekt och andra projekt av olika slag.

Beroende på din kompetens och erfarenhet kommer du bland annat jobba med:

 • Planering
 • Expertstöd inom olika projekt
 • Utredningar
 • Analyser
 • Strategier
 • Utformning av framtida trafiklösningar för gående, cyklister, kollektivtrafik och övriga trafikslag

Om dig

Vi söker dig som har minst 3 års högskoleutbildning, såsom samhällsplanerare, civilingenjör alternativt annan utbildning som vi i kombination med erfarenhet bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från detaljplaneprocessen och/eller gatubyggnadsprojekt. Har du erfarenhet av arbete med trafik- och samhällsplanering från kommunal eller privat sektor är meriterande.

Som person är/har du:

 • Intresserad av trafik- och samhällsplanering och vill som oss arbeta för en hållbar utveckling.
 • God förmåga att skapa nätverk och goda relationer samt delar gärna med dig av din kunskap.
 • Flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter.
 • Strukturerad och utvecklingsinriktad.
 • Förtroendeingivande och ser till verksamhetens bästa.
 • Mål- och resultattänk när du prioriterar och planerar ditt arbete.
 • Ett professionellt bemötande och är positiv och serviceinriktad.
 • Social och prestigelös samt trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.
 • God erfarenhet av arbete i MS Office

För denna tjänst ser vi att du hanterar det svenska och engelska språket obehindrat i både tal och skrift då kommunikation på båda språken förekommer i arbetet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser helst att du som söker har B-körkort.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret.

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Övrigt

Tjänsten avser ett vikariat, heltid, från och med 2024-06-03 till och med 2025-03-31.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Placering stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/321
Kontakt
 • Marie Frostvinge, trafikplaneringschef, 090-161385
Facklig företrädare
 • Eva Österlund, SACO, 090-161806
 • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb