Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Dragonskolan

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor. Här möts mer än hälften av Umeås gymnasieungdomar varje dag. Vi har Umeås största programutbud och erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Våra kärnvärden ”Öppen och Ljus” symboliserar att vår skola är öppen för alla och att vi har en positiv människosyn. På Dragonskolan arbetar vi för att alla ska bli sedda och bekräftade. Här är alla välkomna oavsett vilken utbildning du har valt.

Nu söker vi en yrkeslärare till lärlingsutbildningen med inriktning mot drift och underhåll och/eller bilmekaniker/tekniker. 

 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa elever på lärlingsutbildningen med inriktning i mot drift och underhåll på Industriprogrammet samt/eller mot elever inom fordonsprogrammet mot bilmekaniker/tekniker. 

Du sköter planering, genomförande och uppföljning av undervisning utifrån läroplan, aktuella kursplaner och i nära samarbete med dina kollegor på utbildningen och med företag på APL. Du är delaktig i arbetet med att utveckla programmet samt är mentor för en klass. En stor del av tjänsten ligger mot lärlingsutbildningen vilket innebär en daglig kontakt mot elever och företag. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad bilmekaniker eller har en verkstadsutbildning. Du har även erfarenhet av industriarbete eller verkstadsarbete med inriktning mot drift och underhåll, alternativ erfarenhet som bilmekaniker eller bilskadereparatör. Om du har erfarenhet av svetsning är det meriterande. 

Du är en lagspelare som ingår i ett arbetslag där man delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande. Du ser det som en självklarhet att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera ungdomarna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Vi vill att du har god kännedom om branschen samt god förmåga att samarbeta, och planera din verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/416
Kontakt
  • Patrik Henriksson, rektor, 090-162467
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb