Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Ordinärt boende/Sysselsättning

Riksgymnasiet för rörelsehindrade är ett riksgymnasium för den som behöver en anpassad utbildning på grund av sin fysiska funktionsnedsättning. Umeå är en av fyra orter i Sverige som har riksgymnasium för rörelsehindrade. Läsåret 2024/2025 kommer elevhemmet att ha ett tillfälligt höjt bemanningsbehov. Tjänsterna vi söker är uppehållstjänster på deltid under nästa läsår men de kan komma att förhandlas om till semestertjänster på heltid i augusti 2025. Vid en omförhandling får man en ny placering på heltid och semestertjänst inom verksamhetsområdet ”Ordinärt boende och sysselsättning” i första hand.

Nu söker vi två stödassistenter för nattarbete!

Dina arbetsuppgifter
I din roll som stödassistent kommer du att tillgodose elevernas behov av stöd och omsorg/omvårdnad under både skolgång och fritid på elevhemmet på Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Umeå. Du är också behjälplig i planering i elevernas skolgång och vardagsliv. Våra arbetssätt ska vara förberedande för elevernas kommande vuxenliv. I arbetet ingår sedvanliga hushållssysslor.

Om dig
Vi söker dig som är är utbildad undersköterska, vårdbiträde eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete inom funktionshinderomsorg. Har du även tidigare erfarenhet av arbete på elevhem för rörelsehindrade är det meriterande. 

Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt och samtidigt samverka inom personalgruppen och övriga aktörer. Du är en trygg vuxen och en god förebild som har en förmåga att knyta an till eleverna. Du ser varje individ och skapar en trygg miljö i elevhemmet samt fungerar väl i samarbete med andra. Du tar ett stort personligt ansvar, har tålamod i mötet med eleverna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!
 
Övrigt
Två tjänster, tillsvidareanställning på deltid 64%. Arbetstiderna är förlagda natt på vardag och helg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 64%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/417
Kontakt
  • Sonny Myrlund, enhetschef, 090-164810
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb