Umeå kommun, Utbildning, Elevhälsan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Elevhälsan i för och grundskolan arbetar i team bestående av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, skolans specialpedagog och rektor. Vi arbetar utifrån intentionen i den nya skollagen. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande, på individ-, grupp- och organisationsnivå, för att stödja eleven mot utbildningens mål.

Nu söker vi dig som är legitimerad psykolog för ett vikariat tills årsskiftet!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som skolpsykolog inom elevhälsans geografiska team. Du kommer att ha ansvar över specifika skolenheter och tillsammans i ett tvärprofessionellt team som leds av skolans rektor. Du jobbar på organisations-, grupp-, och individnivå. Du arbetar i grundskolans åldrar, förskoleklass till årskurs 9. 

Arbetet som skolpsykolog innebär att vara en del av skolans tvärprofessionella elevhälsoteam och arbeta med främst främjande och förebyggande insatser som bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Skolpsykologens roll är att:

  • Tillföra psykologisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete
  • På rektorns uppdrag genomföra psykologiska utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisationer för att bidra med psykologisk kunskap om elevers förutsättningar för lärande och behov av stöd
  • Ge handledning och konsultation till skolans övriga personal
  • Bidra med kunskap kring psykiska besvär, till exempel ångest och depression, samt med stödjande samtal till elever, vårdnadshavare och pedagoger
  • Bidra med psykologisk kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling, till exempel genom utbildning kring psykisk hälsa och ohälsa
  • Ta till vara kunskap om elevernas psykiska hälsa i elevhälsans övriga arbete

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du erfarenhet av arbete som skolpsykolog och/eller annan likvärdig erfarenhet är det meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet hälsofrämjande och förebyggande insatser samt MI.

Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på barns lärande och utveckling. Du måste ha förmåga att skapa goda relationer mellan barn, ungdomar och vuxna men också mellan olika myndigheter eller aktörer så som skola, familjehem, socialtjänst osv. Du ser ett stort värde i att jobba tillsammans med olika yrkeskompetenser. Vi söker dig som är lyhörd, tydlig och kommunikativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Resor ingår i tjänsten så du måste ha B-körkort.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Vi vill att du bifogar personligt brev och cv. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

  • Vikariat, deltid på 50-75%, med tillträde 2024-08-12 till och med 2024-12-31.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/425
Kontakt
  • Helén Aggevall Bergström, enhetschef, 090-165105
  • Mathias Lindberg, enhetschef, 070-6825084
Facklig företrädare
  • Maja Rydlöv, Psykologförbundet, 072-2355606
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb