Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu en personlig assistent till central stan.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en manlig brukare med handledning i vardagen. Du kommer främst att arbeta i brukarens hem men också på andra platser där brukaren befinner sig i sin vardag.

Arbetet innefattar bland annat omvårdnad, utomhusvistelser/ aktiviteter och andra förekommande hushållssysslor. Som personlig assistent hjälper du till att skapa ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner. En stor del av arbetet innebär att motivera brukaren i olika situationer, tex dagliga rutiner, aktiviteter etc.

Om dig
Vi ser gärna att du har utbildning inom vård- och omsorg eller att du har erfarenhet av att arbeta inom området, men det är inget krav. 

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor samt skriva och ta del av vårddokumentation krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. Den personliga kemin mellan dig och brukaren är av största vikt. 

Arbetstiden är förlagd dag/kväll, helg, natt och jourkombi.

Övrigt
Tillsvidareanställning, deltid 92,2%, från 2022-09-01.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 92,2%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/575
Kontakt
  • Stina Falk, enhetschef, 090-162129
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2022-08-01
Sista ansökningsdag 2022-08-22

Terug naar vacatures