Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Yttersjö

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Yttersjö förskola ligger i naturskön omgivning med skog och sjö på promenadavstånd, cirka 15 km från stan. Förskolan omges av en stor och fantastisk utegård. Förskolan har 3 avdelningar; två med yngre barn och en med äldre barn. Maten tillagas i Kasamark och levereras till förskolan.

I vår verksamhet är ledstjärnan våra 3 värdeord delaktighet, tilltro och trygghet. Barnen ska få uttrycka sina känslor, tankar och bli lyssnade på. De får tid att utveckla sina förmågor genom att ta egna initiativ och prova nya utmaningar. Tryggheten skapas genom goda relationer till oss vuxna och vårt samarbete med hemmen. Vi planerar och arbetar i olika teman över året. Vi anpassar och förändrar våra miljöer utifrån barnens behov. Miljöerna ska upplevas både utmanande och inspirerande, såväl inomhus som utomhus, för att stötta varje barns enskilda lärande och utveckling. I utformning av miljöerna använder vi digitala verktyg men även andra lärverktyg som bildstöd och tecken som stöd.

Alla barn är kompetenta och vi vill ge dem en omsorgsfull, lärorik och kreativ tid på förskolan där de får växa och lära sig att lära. Vi lägger stor vikt vid att ha en verksamhet där samarbete, värdegrunden och hållbar utveckling är i fokus. Tillsammans i arbetslagen och mellan avdelningarna stöttar och samarbetar vi för utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. 

Vi söker nu två förskollärare till vår förskola!

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att leda och utmana barn i åldrarna 1-5 år. Du har goda kunskaper i svenska och kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Du kommer att leda/delta i föräldramöten och ansvara för utvecklingssamtal. Du planerar, dokumenterar, utvärderar, analyserar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande.  I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke.  

Om dig
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation/har ansökt om legitimation. Du har erfarenhet av arbete i förskolan. 

Har du utbildning inom Npf, tecken som stöd och/eller bildstöd är det meriterande. Även erfarenhet av fortlöpande systematiskt kvalitetsarbete genom planering, pedagogisk dokumentation och analys av resultat är meriterande. Vi ser gärna att du har goda datakunskaper samt erfarenhet av Unikum och Tempus. Du har också kunskap om våra styrdokument, läroplan för förskolan, kommunala mål och skollagen.

Du har ett gott samarbete med kollegor och grundar för bra dialog med hemmen. Du har ett positivt förhållningssätt som tar ansvar, du ser helheten i förskolans uppdrag och organisation och är en närvarande och engagerad pedagog med förmåga att hitta vägar till barns utveckling och lärande. Vi söker dig som har ett driv och vill lära nytt tillsammans.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och  meänkieli www.umea.se/minoritet. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Bifoga gärna personligt brev och cv. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Yttersjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/887
Kontakt
  • Christina Fredriksson, rektor, 090-165775
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-10-21
Sista ansökningsdag 2022-12-11

Terug naar vacatures