Umeå kommun, Utbildning, Grundskola, Sävar skola

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Sävar skola är Umeå kommuns största grundskola med ca 750 elever från årskurs F-9. Skolan ligger centralt i Sävar med närhet till både naturen, idrottshall och simhall. Skolgården har stor yta för utomhuslek som gungor, klätterställningar, fotbollsplaner, (vintertid hockeyrink) och multisportarena. Ledorden för vår skola är trygghet, motivation och kunskap. 

På Sävar skola har vi tre förskoleklasser och lärarna i förskoleklass har ett nära samarbete med varandra samt ingår i arbetslag F-3. Varje klass leds av två mentorer som är ansvariga för klassens undervisning. Förskoleklassen har även ett nära samarbete med fritidshemmet, där barnen i förskoleklass ingår i fritidsgrupper med elever i årskurs 1. 

Häng med på en digital rundtur på skolan här: Sävar skola on Roundme

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med mentorskollega ansvarar du för en förskoleklassverksamhet av hög kvalitet utifrån läroplanen. Du har förmågan att vara en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet och i din undervisning har du förmåga att möta elevernas behov genom meningsfulla aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Du har en hög grad av relationell kompetens och därigenom förmågan att samarbeta och skapa positiva relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. 

Om dig
Vi söker dig med förskollärarexamen alternativt lärarexamen F-3 och med erfarenhet av arbete inom förskoleklassverksamhet alternativt pedagogiskt arbete i förskola eller grundskola. Vi ser det som positivt om du fortbildat dig inom tidig matematikinlärning och/eller språk-, läs- och skrivinlärning eller Tänka, resonera och räkna (TRR).

Vi vill att du har förmågan att se barnets behov och är insatt i läroplanen och kan omsätta den i praktiken. Du är en trygg vuxen och en god förebild i arbetet samt en nyfiken och engagerad lagspelare som tillför lust i arbetet. 

Har du lärarlegitimation bifoga denna i din ansökan.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
-Vikariat på heltid med start 2023-01-09 till och med 2023-06-30. Eventuell möjlighet till förlängning. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sävar
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/975
Kontakt
  • Anna Elisabeth Nilsson-Hugo, biträdande rektor, 090-164007
  • Marcus Zaar, rektor, 090-164030
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2023-01-08

Terug naar vacatures