Utbildning, För- och grundskolenämnden,

Förskolan Laxen öst på stan är en tillfällig förskola med en avdelning. Laxen öppnade sin verksamhet 1 februari 2021. Hit kan vårdnadshavare inte söka plats utan erbjuds tillfällig placering då behovet av förskoleplatser är stort.

Just nu söker vi två förskollärare till vår verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med introduktion/inskolning för barn i åldrarna 1-3 år. Fokus i arbetet ligger på språkstärkande samt att skapa trygghet och trivsel under första tiden på förskolan. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Du kommer att leda/delta i föräldramöten och ansvara för utvecklingssamtal.

Du planerar, dokumenterar, utvärderar, analyserar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke. Du och dina kollegor samarbetar i alla dagliga rutinsituationer som ex, lunch, blöjbyten osv.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har erfarenhet av att arbeta på förskola med barn från 1-3 år. Erfarenhet av att arbeta med barn med tecken som stöd-TAKK samt specifika behov är meriterande. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med introduktion och inskolning. 

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta göra vår förskola ännu bättre! Du är nyfiken och medforskande samt vill lära dig tillsammans med barnen och kollegor. Du ser och fångar dagens aktiviteter som ett undervisningstillfälle och har erfarenhet av att guida barn i sin utveckling och lärande utifrån barnets individuella behov.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och  meänkieli www.umea.se/minoritet . Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Bifoga gärna personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
- 2 platser allmän visstidsanställning, heltid, med start 2023-01-02 till och med 2023-06-30.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/977
Kontakt
  • Solveig Häggqvist, rektor, 090-162037
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-11-14
Sista ansökningsdag 2022-12-05

Terug naar vacatures