Utbildning, För- och grundskolenämnden

Utbildningsförvaltningen inrymmer verksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Förvaltningen styrs av två nämnder, för- och grundskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Utbildningsförvaltningen leds av utbildningsdirektör och har totalt ca 5 000 medarbetare.

På utbildningsförvaltningens kontor arbetar ca 60 personer inom ledning, ekonomi, personal, utveckling, kommunikation, lokalplanering och kansli. Vi ger stöd och service till verksamheten och utbildningsförvaltningens två nämnder samt ger service till medborgare inom vårt kompetensområde.

Nu söker vi en Skolstrateg med inriktning grundskola!

Dina arbetsuppgifter

Som skolstrateg är ditt uppdrag driva, stödja och leda förändringsarbete inom områdets systematiska kvalitetsarbete, implementering av lagar, avtal och andra politiska beslut samt följa den pedagogiska utvecklingen och lärande mot grundskolan. Skolstrategens uppgift innebär också att planera, samordna och följa upp verksamhetens kvalitetsarbete, stödja kvalitetsprocesser både centralt och ute i verksamheten samt identifiera förbättringsområden både på kort och lång sikt. Du skapar förutsättningar för verksamhetsutveckling och stödjer grundskolans områdesledning och skolledare i diverse skolfrågor. För att vara framgångsrik i uppdraget är det ett krav att du håller dig uppdaterad om nyheter och den senaste forskningen inom området. Du har din arbetsplats vid Utbildningskontoret men arbetet innebär att du regelbundet gör verksamhetsbesök i grundskolans verksamheter.

Arbetsuppgifterna innefattar även att:

- hantera och utveckla statistik genom analyser
- göra utredningsuppdrag på uppdrag av biträdande utbildningsdirektör i grundskolan
- hantera statsbidragsansökningar
- bistå förvaltningen i framtagandet av tjänsteskrivelser, yttranden, remissvar, svar till andra myndigheter
- vara föredragande i nämnden i vissa ärenden
- representera förvaltningen i olika sammanhang både internt och externt

Skolstrategen är direkt underställd biträdande utbildningsdirektören för grundskolan.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med pedagogisk inriktning.  

Du har erfarenhet av ledande befattning såsom tex förstelärare alternativt annat motsvarande ledarskap inom pedagogisk verksamhet. Vi vill också att du har erfarenhet av arbete med systematiskt kvalitetsarbete och skoljuridik inom skolan och/eller annan myndighet. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete med samordning, planering och utvecklingsarbete samt har projekt- och processledarkompetens.

Du är målorienterad och har förmåga att hantera varierande utmaningar och arbetsuppgifter samtidigt. Vi värdesätter egenskaper som initiativförmåga, kreativitet och samarbetsförmåga. Du har god pedagogisk och retorisk förmåga. Du måste ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska. Vidare ser vi att du har ett visionärt helhetstänkande, är lyhörd och kommunikativ i ditt ledarskap samt är en tydlig kravställare som kan fatta tuffa beslut och genomföra dessa. Arbetet innebär också en hel del presentationer och framträdanden i större sammanhang så det är viktigt att du är bekväm på scen och är mån om att mottagaren både förstår och känner engagemang.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/989
Kontakt
  • Christopher Granberg, biträdande utbildningsdirekt, 070-3773592
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-11-29

Tillbaka till lediga jobb