Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en ung man i 25 års åldern med hjälp i dennes vardag. Brukaren bor hemma med sina föräldrar cirka 2 mil utanför Umeå. Du kommer främst att arbeta i brukarens hem, där han bor med sina föräldrar, men också på andra platser där brukaren befinner sig i sin vardag som exempelvis daglig verksamhet.

Arbetet innefattar bland annat omvårdnad och intimhygien, av och påklädning, sondmatning, förflyttningar och rörelseträning. Det är viktig att aktivt kunna stimulera brukaren med olika stimuli så som lek, musik och beröring,

Du hjälper till att skapa ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner. 

Arbetet kan omfatta både dag, kväll och vaken natt. 


Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med människor, gärna inom vård och omsorg. Det är önskvärt att du är utbildad undersköterska, vårdbiträde eller liknande. Meriterande är om du har erfarenhet av epelepsi.

Som person är du lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. För att trivas i rollen som personlig assistent åt den här killen tror vi att du som person är anpassningsbar och kan variera ditt arbetssätt utifrån situation.

För att du och brukaren ska kunna kommunicera med varandra på ett bra sätt krävs goda kunskaper i svenska språket och att du har en mycket god social kompetens. Då förflyttningar ingår i arbetet krävs god fysik.

Då det finns pälsdjur finns i hemmet bör du inte vara pälsdjursallergiker.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Då brukaren bor en bit utanför stan och bussförbindelserna inte stämmer överens med arbetstiderna så krävs det B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Välkommen med din ansökan!
Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Intervjuer kommer att ske löpande så ansök redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-09
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-70%
Ort Umedalen
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/996
Kontakt
  • Linda Mari Karlsson, enhetschef, 090-162191
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-07

Terug naar vacatures