Stöd och omsorg, Myndighetsutövning

Försörjningsstöd är idag uppdelad på två enheter, den ena enheten (FF/Rehab) förhandsbedömer nya ärenden och handlägger ansökningar från personer som står längre ifrån arbetsmarknaden. Den andra  (Slussen) arbetar i första hand med personer som står närmare arbetsmarknaden. Det är till den första enheten som vi nu söker en enhetschef. Arbetsgruppen består av ca 18 medarbetare.

Inom Försörjningsstöd pågår ett utvecklingsarbete med målsättning att personer som är i behov av ekonomiskt bistånd så snart det är möjligt ska återgå i självständighet rörande försörjning. För att uppnå målet kan arbetssätt behöva förändras och tekniska lösningar implementeras. Vill du vara en del av det här arbetet?

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef har du ansvar för verksamhetsutveckling, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Ditt uppdrag innebär att du leder, planerar, utvecklar och följer upp enhetens arbete och uppdrag utifrån gällande lagstiftning, uppställda mål och rättssäker handläggning. Du arbetar i nära samarbete med enhetschefen för den andra enheten inom försörjningsstöd, skyddsombud, övriga enhetschefer inom myndighetsutövning/IFO utförare och du ingår i ledningsgruppen.

En viktig del av rollen är att ge dina medarbetare förutsättningar att bedriva ett arbete av god kvalitet och du uppmuntrar och stimulerar dina medarbetare till utveckling och nytänkande i arbetet. 

I rollen arbetar du även i nära samverkan med både interna och externa aktörer som exempelvis Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt Regionen. 

Om dig

För att lyckas i denna roll söker vi dig som har socionomexamen alternativt annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet av ledarskap innefattande personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar är ett krav. Vi ser gärna att du har kunskap om myndighetsutövning inom SoL och vi ser det som positivt om du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd, antingen som handläggare eller som enhetschef/1:e socialsekreterare. 

Som person söker vi dig som är samverkans- och utvecklingsorienterad. Du är en trygg ledare, lösningsorienterad med god förmåga att samarbeta med andra. Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Det är viktigt att du är en förebild för dina medarbetare och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget. För att trivas i rollen krävs det att du är stresstålig och prestigelös och att du kan hantera arbetet med hög integritet. 

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Bifoga gärna personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1018
Kontakt
  • Camilla Tunell, verksamhetschef , 070-3305015
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2023-01-13

Terug naar vacatures