Umeå kommun, Äldreomsorg, HR

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

HR-enhet arbetar för att ge stöd, råd och kunskap till chefer inom Äldreomsorgsförvaltningen. Vår målsättning är att skapa förutsättningar till att våra chefer har; - rätt bemanning, -engagerade medarbetare och en god arbetsmiljö. Det gör vi genom att stötta cheferna i personalfrågor gällande bland annat, arbetsgivarpolitiska frågor, arbetsrätt och förhandlingar. Liksom kompetensförsörjning och utbildningssamordning.

From 1/1 2022 har Socialtjänsten delats i två nämnder Äldrenämnden och Individ och familjenämnden. Rollen som utbildningssamordnare kommer att spänna över båda förvaltningarna i en samordnande roll gällande utbildningssamordning.

Du har din tillhörighet inom Äldreomsorgens HR enhet men kommer att arbeta även mot stöd och omsorgs HR enhet.

Dina arbetsuppgifter
Som utbildningssamordnare kommer du att fungera som en administrativ resurs till HR strateger som arbetar med strategiska kompetensförsörjning i de båda nämnderna. I din roll kommer du att vara ansvarig för att samordna frågor med utbildningsanordnare, medarbetare och chefer. Du ansvarar för lokalbokning, kursadministration, ta fram information, kommunicera, hålla ihop och följa upp uppgifter som är kopplade till de statliga satsningar som pågår men även andra interna kompetenshöjande insatser som pågår. Utveckling av rutiner, system och mallar samt mindre administrativa utredningar inom området ingår också. Du samarbetar med HR -strateg och tar fram underlag kopplat till utbildningsplaner och upphandlingsunderlag. Du administrerar utbildningarna, bokningar samt ansvarar för att säkra uppgifter i olika system. I din roll ingår du även i olika nätverk internt och externt kopplat till uppdraget. Rollen är varierande och kan förändras framgent utifrån verksamheternas behov av kompetensförsörjning.

Om dig
Vi söker dig som har högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området alt annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har några års erfarenhet av självständigt arbete med utbildnings- och kompetensförsörjningsfrågor.  Meriterande är om du har erfarenhet från offentlig sektor och/eller äldreomsorg/ stöd och omsorg.

Du har god administrativ förmåga, samarbetsförmåga, datorvana samt vana från att arbeta i olika system samt digitala verktyg.  Du har förmåga att formulera dig både muntligt och skriftligt. Du är ansvarsfull och kan arbeta noggrant, metodiskt och effektivt. I rollen är det viktigt att ha ett coachande och konsultativt förhållningssätt gentemot utbildare, medarbetare och chefer. Du har förmåga att både initiera och driva frågor och förbättringsarbete självständigt men också i samarbete med andra.

Bifoga gärna ditt cv och personliga brev i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid 100%, med tillträde under februari 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1025
Kontakt
  • Katarina Häggström, HR-chef, 090-161066
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-12

Terug naar vacatures