Umeå kommun, Teknik och fastighet, Gator och parker

Umeå kommun växer snabbt och Teknik- och fastighetsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag där vi ansvarar för service och infrastruktur för alla kommunens verksamheter och medborgare.

Gator och parker planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara välskött, vacker, säker och tillgänglig, allt för en väl fungerande vardag för kommunens alla invånare under årets alla dagar.

Vi söker nu en parkdriftchef som vill vara med och forma morgondagens Umeå tillsammans med oss!

Uppdraget som parkdriftchef 
I din roll som parkdriftchef leder du arbetet med planering, drift och utveckling av kommunens parker och grönområden. Du driver områdets och arbetsgruppens utveckling framåt parallellt med ansvaret för vardag och driftsfrågor. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens leveranser såsom kvalitet och ekonomi.

Du ansvarar för Umeås offentliga stadsmiljö och är stadens stadsträdgårdsmästare. Till din hjälp har du ett 30-tal drivna medarbetare samt en driftområdeschef som leder driftgruppens arbete utomhus. Du leder och har ett direkt personalansvar för cirka tio medarbetare; landskapsarkitekter och landskapsingenjörer samt driftområdeschef.

Som parkdriftchef ansvarar du för planeringen av kommunens gröna investeringar och företräder kommunen i dialog med intressenter och medborgare på ett förtroendeingivande sätt. Du ingår i Gator och parkers ledningsgrupp och deltar i nätverk inom området, både internt och externt.  


Om dig

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med gröna frågor. Erfarenhet av parkdrift är meriterande. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap innefattande arbetsledning. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning eller att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.

Vi värdesätter att du är intresserad både av klimat, hållbar stadsutveckling och stadsmiljö. Erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor är meriterande och vi ser gärna att du har arbetat i offentlig verksamhet.

Du är en viktig förebild i din roll som chef och du delar Umeå kommuns gemensamma värdegrund: medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Du är trygg, modig och skapar goda relationer med alla verksamhetens intressenter. För att lyckas i rollen är du positiv, driven, strategisk och har lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder ett intressant och viktigt uppdrag i en kommun i stark tillväxt, med en öppen och inspirerande arbetsmiljö där det finns goda utvecklingsmöjligheter och många intressanta projekt!


Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Placering stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1049
Kontakt
  • Karin Isaksson, Förvaltningschef, 090-161439
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-30

Terug naar vacatures